Megérkezett az Unistellar legújabb okostávcsöve, az eQuinox 2

Még 2021 szeptemberében kötöttek partnerséget a Nikonnal az Unistellar szakemberei, hogy megalkossák anno az okostávcsövük első generációját, amelyek tagjai az eVscope és az eQuinox névre hallgattak. A gyártó most az eQuinox második nemzedékéről rántotta le a leplet, amivel akár erősen fényszennyezett környezetben is élvezhetjük a legtávolabbi, leghalványabb égitesteket is.

Kép forrása: Unistellar

Az eQuinox 2 ráadásul kedvezőbb áron is érkezik, így még szélesebb felhasználói réteg számára válhat elérhetővé. Az úgynevezett „Smart Light Pollution Reduction” (avagy a fényszennyezés okos kiszűrése) technológiának hála akár egy belvárosi lakás teraszáról is kémlelhetjük – és élvezhetjük is – az elénk táruló univerzumot. Ráadásul az „Enhanced Vision” (látásjavító, látásfokozó) technológiának köszönhetően éles, részletgazdag, nagyfelbontású látványban lehet része az eget kémlelőnek.

Kép forrása: Unistellar

Az eQuinox 2 vezérlését okoseszközünk és a gyártó szoftveres alkalmazásával végezhetjük: a rendszer kezelése rendkívül egyszerű, akár egy kezdő is pillanatok alatt elboldogulhat vele. A szoftver katalógusa több mint 5000 égitestet tartalmaz, ahol arra is lehetőségünk van, hogy a kiválasztott objektumra automatikusan ráálljon a távcső. A 2500 dolláros Unistellar eQuinox 2 már két napja előrendelhető, a forgalmazás és a megrendelt példányok kiszállítása január elején történik. Bővebb infó a gyártó weboldalán található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...