Helyszíni riport: Nikon D810 sajtóbemutató

A Nikon ma reggel jelentette be legújabb tükörreflexes fényképezőgépét, a D810-et, amely a D800 és a D800E helyére érkezik valamivel 1 millió forint fölötti árcédulával. Arról, hogy az új masina minden fillért megér, a ma délelőtti sajtótájékoztatón győződhettünk meg személyesen, ahol Kaszás Gergő tartott érdekes és színes előadást a készülék képességeiről. A referátumot Huller Gyula, a Nikon Kft. ügyvezetője vezette fel, íme, videóm az eseményről:

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • FrenkyPub

  Koszi a videot! Ugy latom Nikon tenyleg eszkozolt fejleszteseket a D810-nel. Nem ugy mint a D4s-nel vagy a D610nel ami csak kisebb rancfelvarras volt. Jo uton haladnak csak igy tovabb. A konkurencia meg gondolkodhat mivel korozze le. Foleg a Canon. Egy nagy szivfajdalmam van a Wifi es a GPS hianya. Lehet csak azert maradt ki, mert bizonyos orszagok tiltjak az ilyet… De nekem zavaro, hogy a gepbol kikandikal oldalt vmi ami egy utestol akar le is torhet. Meghat ennyi penzert beleferhetett volna. 🙂

 • vp

  A fentiekből is továbbra is az látszik, hogy a videó továbbra is csak a megtűrt szekció a Nikonnál. “Beletesszükahülyegyerekeknek, játsszanak…” kategória. Van persze egy-két csalogató fejlesztés ott is, zebra, miegymás, de nem gyúrnak rá rendesen erre a témára. Gergőtől pár hónapja rákérdeztem az egyik termékbemutatón, van-e az (akkor éppen) új gépben Focus Assist, azt se tudta, mi az…. Pedig a konkurencia gépeiben évek óta ott van. És hiába ők a legjobbak a fotó terén (úgy gondolom, ez tényleg így van), a tendencia néhány éven belül nagyon kiegyenlített lesz. Az internetes felhasználásnál gyakorlatilag összeolvad ez a két funkcó majd, és aki nem fejleszt rendesen, hátrányba kerül. 1981 óta használok Nikonokat, most mégis affelé kacsingatok, hogy beszerzek egy Sony vagy Pana gépet, mert ott ezeket a tendenciákat igencsak jól látják és tesznek is arról, hogy kiszolgálják az igényeket (lásd A7s). A Nikonnál meg még mindig ott tartanak, hogy a használati utasításokban a videózást, mint műfajt elintézik néhány oldalban, mint az “élőkép funkció” ismertetését.

 • vp

  bocs, természetesen nem a tendencia lesz kiegyenlített, hanem a két funkció használatának aránya… 🙂

 • egyember

  Minden ideális volt egy normális videóhoz, és ezt sikerült összehozni? Gratulálok.

  • mlzphoto

   fáj, mi? 😛 legközelebb téged is meghívnak, nyugi!