Az Instagram kész alkalmazást kínál Hyperlapse videók készítéséhez

Még augusztus közepe előtt számoltam be arról, hogy a Microsoft Research fejlesztése stabilizált hyperlapse videót készít felvételeinkből. Azonban a vállalat csoportja azóta sem tett le kész alkalmazást az asztalra, így most kénytelenek lesznek beérni a második hellyel, mert az Instagram máris beelőzte őket. A világ egyik (ha nem „A”) legismertebb fotós alkalmazásának készítői ugyanis elkészültek „Instagram Hyperlapse” névre keresztelt, iOS rendszer alatt futó appjukkal, aminek segítségével legfeljebb 45 perces (az Apple iPhone 4 esetén 10 perc a maximum) videókat alakíthatunk át stabilizált, akár 12-szeresen felgyorsított mozgóképekké. A konverzió roppant egyszerűen hajtható végre, ugyanis nincs szükség semmiféle felhasználói fiókra, és nem kell a beállításokkal sem bíbelődni.

instagramhyperlapse

Az Instagram berkein belül a Hyperlapse fejlesztése csupán egy kis csoport úri huncutságaként indult, ám a kezdeti eredmények akkora sikert arattak az irodán belül, hogy úgy döntöttek, egy valós, letölthető terméket készítenek belőle. Az alkalmazás a Microsoft Research-énél sokkal egyszerűbb technológiát alkalmaz; a szoftver egyszerűen az okostelefon giroszkópjának térbeli adatait használja fel a videó stabilizálásához. Ugyanezt az eljárást alkalmazza egyébként az Instagram fő szoftvere is – a végeredményt pedig azonnal megoszthatjuk Facebookon vagy Instagramon.

Miért csak iOS-en érhető el ez az alkalmazás? Sajnos, az Android rendszer alatt egyszerűen nincsenek meg a szükséges API-k, de még korai lenne feladni a reményt, hátha mégis csak sikerül a fejlesztőknek megkerülni ezt az akadályt. Addig is örülhetnek az iOS rendszerben élők, ők ugyanis máris letölthetik az Instagram Hyperlapse appot az iTunes Store-ból. (Forrás: connect.dpreview.com)

Introducing Hyperlapse from Instagram from Instagram on Vimeo.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...