A Zeiss okostelefonokra szabott lencserendszereket adott ki

A Zeiss olyan, okostelefonokra szabott lencserendszereket jelentett be, melyek hasonlítanak a saját Milvus objektívsorra – külsőleg legalábbis. A Zeiss márkanév garancia a jó képminőségre, és valószínűleg ezért is lehet sikeres a Fellowes Brands-szel karöltve megalkotott „ExoLens” termékskála, ami prémium kategóriás előtétlencsékből áll. Egyelőre három terméket mutatott be a gyártó: egy nagylátót, egy telét, és egy makrót. Mindhárom feketére eloxált alumínium tubussal rendelkezik, amin a márkanév díszeleg.

zeiss1

A jó képminőséget garantálja többek közt, hogy a lencsék a Zeiss T* antireflexiós bevonatával vannak felületkezelve – csodákra azonban ezek az optikák sem lesznek képesek: ha eleve rossz minőségű az adott okostelefon kamerája, akkor annak a képét nem fogjuk tudni feljavítani egyik Zeiss-szel sem. A gyártó a lencsék mellé alumíniumból kimart tokot is ad. Ebbe a tokba kell helyezni a telefont, hogy az ExoLens objektíveket használhassuk. A tokon állványmenetet és vakusarut is találunk – utóbbiba különféle kiegészítőket (pl. lámpát vagy mikrofont) csúsztathatunk.

zeiss2

Az Apple iPhone 6/6 Plus/6S/6S Plus okostelefonokkal kompatibilis Zeiss ExoLens termékek tavasz vége felé kerülnek forgalomba, árukról egyelőre nem nyilatkozott a gyártó. További okostelefonokra szabott ExoLens optikák később lesznek bejelentve.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...