Ne halj meg a nyári szünetben – fotózz ésszel!

Itt a nyár, legtöbbünk nyaralni megy, kiveszi az éves szabadságának javarészét. Aki hétköznapi mivolta mellett szívesen fényképez, az most valószínűleg nagy, fotós hátizsákot is csomagol. A felszerelés mellé azonban nem árt némi elővigyázatosságot, tiszteletet, Istenfélelmet, és józan paraszti eszet is magunkkal vinni. Úgy tűnik, ez nem mindig, nem mindenkinek sikerül: most épp egy német turista vesztette életét, mert fittyet hányt a szabályoknak, az útmutatásoknak és nagy ívben tojt a gravitációra.

macsipicsu

A végzetes kimenetelű baleset Machu Picchu szikláinál történt, ahol az 51 éves Oliver Park nem tartotta be az előírásokat, és figyelmen kívül hagyta a figyelmeztető jeleket. Park olyan helyre igyekezett fényképezni, ahová turista nem tehette volna be a lábát. A hegy csúcsának szélére állt, majd egyik lábát a szakadék fölé emelte, hogy egy vicces, „mindjárt lezuhanok!” jellegű képet készítsen. Nos, a fotó elég autentikus lett, ugyanis az illető egyensúlyát vesztette, és a mélybe zuhant. A helyi hatóság illetékesei a holttestet másnap emelték ki egy hasadékból.

Mind meghalunk, ez a sorsunk. Viszont nem biztos, hogy az elkerülhetetlent sürgetni is kell. Gondoljunk szeretteinkre, legyünk óvatosak – nincs olyan fotó, olyan helyzet, ami felér egy emberélettel! (Forrás: bokeh.digitalrev.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...