Havi előfizetésért átveszik tőled a fotózás teljes élményét, értelmét – érdekel?

„Elképzeltem egy képet.” – Érdekes elveket követ a Relonch. Havi 99 dollárért olyan szolgáltatást nyújtanak, ami teljesen degradálja a fényképezést – a képalkotásból gyakorlatilag egy kattintást hagy csak a fotósra. Az előfizetéshez jár egy fényképezőgép (a formájából kiindulva vélhetően egy valahol raktáron ragadt, majd nagyon nyomott áron megvásárolt Samsung NX MILC masina) és a képszerkesztés, amit mesterséges intelligencia végez. A fotómasina teljes felületét egy roncsolás nélkül eltávolíthatatlan bőrtok fedi, így a keresőn, a bekapcsoló gombon és a kioldón kívül semmihez sem férünk hozzá (még a memóriafoglalathoz sem); az objektív egy fix gyújtótávolságú palacsinta (30 mm F2), a kijelző pedig bármilyen szép képű is lehet, nem fogjuk látni.

A kattintgatásainkat 4G-s hálózaton keresztül tölthetjük fel a Relonch szervereire, ahol a MI automatikusan feldolgozza képeinket, majd másnap visszaküldi okoseszközünkre. Értem a cég elképzelését (kell a zsé), de értelmét nem nagyon látom. Még az okostelefonokkal kattintgató emberek is szeretik azonnal látni, mit fotóztak, és szeretik maguk feltenni a giccses szűrőket a pocsék fotóikra. Ráadásul miért tölteném fel az esetleges intim pillanatot megörökítő képet egy isten tudja hány ember által vizsgált, látott szerverre, ahol ki tudja, mi lesz a sorsa a digitális állományaimnak? Nos, évi 1200 dollár kissé eltúlzott egy olyan szolgáltatásért, ami gyakorlatilag halva született. Vagy nem? Alábbi videóban elmagyaráznak mindent részletesebben: (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Taranis

  De. Viccnek is rossz.

 • Jack_Package

  Hàt ekkora f*sàgot régen olvastam 😀 Az a baj, hogy még el is tudom képzelni, hogy van 1-2 hülye aki szerint ez ér valamit…

 • Mindig is jó üzlet volt a lustaságra építeni, úgyhogy tuti menni fog nekik…
  Kár, hogy 90%ban már a komponálást elb…ák a lusták.

  • Igen… Abból meg sehogy nem lesz olyan kép, ami jó lenne.

 • A Relonch már bocsánatot kért, ugyanis ezt a hírt április elsejére tervezték, de az egyik túlbuzgó asszisztens idő előtt kitolta a netre.

 • Danir

  ennél jobb lett volna ha az a szolgálatáts hogy elképzeltem egy képet leírom beküldöm és valaki elmegy megcsinálja majd fizethetek érte 😀 azt hittem ez lesz belőle…

  • Én is erre gondoltam.
   Amúgy kíváncsi leszek, mi lesz valójában a képekből… Mert a legtöbb képfeldolgozó szoftver automata beállításai vagy tetszenek, vagy nem.
   Meg hát, miért ne lehetne akármilyen eszközről képet felküldeni? :S