Február végétől kapható a Fuji középformátuma, a GFX!

Már nem újdonság a FujiFilm középformátumú rendszere, aminek első fényképezőgépe a GFX 50S, hiszen már tavaly szeptemberben bemutatták a Photokina szakkiállítás ideje alatt. Most azonban végre minden hivatalossá vált, megvannak az első termékfotók, pontos műszaki adatok, árak, és a boltokba kerülés dátuma: február végén jön a GFX!

A GFX 50S lelkét egy 51,4 MP-es „FujiFilm G Format” középformátumú, azaz 43,8 x 32,9 milliméteres CMOS szenzor alkotja, ami majdnem 1,7x akkora felületű, mint a kisfilmes lapkák (36 x 24 mm). Ennek megfelelően, ha mindenáron ekvivalens gyújtótávolságot szeretnénk számolni, akkor 0,79-cel kell szoroznunk az adott objektív gyújtótávolságát (pl. a 63 mm F2.8-ból így lesz 50 mm – legalábbis látószöget illetően).

A GFX 50S egy 117 mezős, kontrasztérzékeléses AF rendszerrel van felvértezve, ahol a felhasználó az érintőképernyő, vagy a hátlapon található kis joystick segítségével választhatja ki a kívánt mezőt. A fényképezőgép váza időjárásálló kialakítást kapott, anyaga magnéziumötvözet. Tömege ennek megfelelően csupán 825 gramm akkuval és memóriakártyával együttesen. A készülék hátoldalán a már említett 3,2”-os érintőképernyő található, ám amellett használhatjuk a 2,36 millió képpontos, OLED technológiára épülő elektronikus keresőt egyaránt. Ennek érdekessége, hogy egy adapter segítségével 90°-ban felfelé dönthetővé, illetve oldalirányban 45°-ban elforgathatóvá válik.

A váz tetőlemezére egy 1,28”-os státusz LCD-t helyeztek, amin az aktuális expozíciós paramétereket láthatjuk. A GFX 50S két memóriakártya foglalattal kínál teljes biztonságot, és mindkét foglalat kompatibilis az UHS-II kártyákkal. A Fuji GFX 50S megkapta a gyártó összes legendás filmszimulációs módját, melyekhez kiegészítésként társul egy új, nevezetesen a „Color Chrome Effect”. Bár a középformátum nem erről szól, a GFX 50S-sel videót is vehetünk: 1920 x 1080 @ 30 fps (36 Mbps) a csúcs. A készüléket számítógépünkről is távvezérelhetjük, ami elsősorban stúdiómunkáknál lehet előnyös.

A FujiFilm GFX 50S-hez opcionálisan kapható lesz egy portrémarkolat, egy H-bajonett adapter (ezzel felcsavarhatjuk rá a Fujinon HC optikákat is), és a „View Camera Adapter G”, aminek segítségével a GFX 50S digitális hátfalként használható. A váz mellé három új objektív is érkezik, melyekkel a legfontosabb célterületeket le is fedhetjük. Az egyik a 110 mm F2 portréobjektív (ekv. 87 mm), a másik egy ultra nagylátószögű, a 23 mm F4 (ekv. 18 mm), míg a harmadik egy nagylátószögű, a 45 mm F2.8 (ekv. 35 mm). Természetesen a három objektív a már említett 63 mm F2.8 mellé érkezik, az ekvivalens 50 mm-es kitobjektívként megvásárolható a géphez. A GFX 50S február végétől lesz megvásárolható 6500 dolláros áron.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...