Egy adag érdekesség

Nikon
A pletykából lassan valóság lesz: a Nikon e héten, pontosabban csütörtökön jelent be „valamit”. A sajtótájékoztató reggel lesz megtartva, megyek, majd felteszem az anyagot, biztos érdekes lesz (már várom Kaszás „The Nikon Man” Gergő előadását!). Ha visszalapoztok, úgyis látjátok, miről lesz szó – bár ez még egyelőre titok (és nem is tudok semmi konkrétumot, de tényleg).

Nikon-D800s-coming-soonfront

Panasonic
A Panasonic – és szinte az összes többi gyártó (pl. a Samsung az NX Miniben is) dettó – a Sony 1”-os képérzékelőjét (a DSC-RX100 Mark III-ból) használja gépeiben (DMC-FZ1000, DMC-LX8), aminek örülhetünk, hiszen már az RX100 Mark I is igen jó képminőséget tolt. De ez még nem minden: sasszeműek rátaláltak arra a szabadalom listára, mely szerint a Panasonic f/1.8-as fényerejű fixsort tervez. Az említettek közt szerepel a 12 mm F1.8, a 16 mm F1.8, a 26 mm F1.8, a 30 mm F1.8 és az 50 mm F1.8. Persze, csupán szabadalomról van szó, ahonnan még hosszú az út a boltokig, de legalább megvan a jó szándék.

panaszabadalom

Fuji
A rajongók legnagyobb örömére (és bánatára) nem lesz Fuji X-T1 Mark II. Lehet, hogy a gyártó berezelt a sok anyázó „bakker, ___ napja (írd be ide kétszámjegyű értékedet) vettem meg az X-T1-et” hozzászólástól? Ezt már sosem tudjuk meg, de mindegy is. Lesz viszont szinte biztosan X100T, ami az X100S-t váltja majd. Lesz XF 16 mm F1.4, XF 120-400 mm (F akármi), lesz X-Pro 2 (a korábban feltételezett X-Pro 1S helyett) és lesz X30 (colos lapkával?).

x100s

Mars
A Curiosity Marsjáró egy éve szolgálja az emberiséget a vörös bolygón – selfievel ünnepelt. 687 Földi napot – 1 Marsi évet – töltött el magányosan a személyautó méretű szonda, amit most a tudósok egy önarcképpel ünnepeltek (a szülinapi buli mindenkinek jár, vagy nem?). A kép egyébként egy kompozit, amit több fotóból kellett összerakniuk a szakembereknek, hogy azt a látszatot keltse, mintha valaki kívülről kapta volna lencsevégre a robotot. Ehhez az egység karjára szerelt „Mars Hand Lens Imager” kameráját használták.

Mars-Rover-selfie

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...