A Sony bemutatta az Alpha A9 csúcskategóriás fényképezőgépet – képekkel frissítve!

Új, „korszakalkotó” fényképezőgépet jelentett be a Sony: az Alpha A9 lett a japán gyártó új, csúcskategóriás, full frame szenzorral szerelt, tükör nélküli zászlóshajója. A készülék lelke egy teljesen új technológiával készült, több rétegből épített full frame CMOS képérzékelő, amely 24 MP-es felbontást kapott. Legfontosabb részletek: rendkívül gyors szenzorkiolvasás, 20 kép/mp-es sorozatfelvétel, 693 darab, a képszenzor felületén elhelyezett fázisérzékelő, beépített képstabilizátor, ami 5 FÉ előnyt nyújt.

Az A9 átmeneti tárolója, azaz puffere is a gyors adatkiolvasás támogatására lett optimalizálva, így abban 241 RAW, vagy 362 JPEG fájl fér el. Az elektronikus zárnak köszönhetően az 1/32 000 mp-es záridő is választható érték. A vázon megtalálható Ethernet aljzat, hogy a fájlokat még sebesebben másolhassuk számítógépünkre. Az A9 két darab SD formátumú memóriakártya foglalattal van ellátva, azonban ezek közül csak az egyik támogatja az UHS-II formátumot.

A gyártó megnövelte az akkumulátor teljesítményét, így azzal immár 2,2x annyi kép készülhet, mint a korábbi, „W” jelű akkukkal. A fényképezőgép AF rendszere másodpercenként 60 számítást végez, így akár a legkiszámíthatatlanabb mozgású témákat is könnyűszerrel lekövethetjük. További érdekesség, hogy az elektronikus kereső képe folyamatos élőképet ad, így még sorozatfelvételkor sem kell félni attól, hogy lemaradunk egy részletről, mert épp fekete a keresőkép.

Apropó elektronikus kereső: az A9 Tru-Finder keresője OLED alapokra épül, felbontása 3,686 millió pont, nagyítása 0,78-szoros, az optikai elemeket pedig a Zeiss T* bevonatával látták el a mérnökök (tükröződések és becsillanások ellen). A Sony állítása szerint az új EVF kétszer akkora fényerővel bír, mint elődje, így a nyári verőfényes napsütésben sem lesz gond. A kereső képfrissítése 120 kép/mp, ezért szinte olyan a hatása, mintha optika keresőn keresztül kémlelnénk a témát.

Az új képérzékelő érzékenységi tartománya ISO 100-51 200 között van, amit kiterjeszthetünk lefelé ISO 50-re, míg felfelé akár ISO 204 800 is beállítható. Az ésszerű felbontás, az új technológiák és a szintén új BIONZ X képfeldolgozó processzor együttese még alacsonyabb zajszintet ígér. Az A9 tömörítetlen, 14-bites RAW rögzítésére is képes.

Mozgóképkészítés terén is „ott van a szeren” az A9: 4K felbontású videókat a teljes szenzorfelület bevonásával készít, nem hajt végre pixel-összevonást, hanem a 6K-s mozgóképet interpolálja lefelé 4K-ra. Persze, Full HD videók felvételére is van lehetőség, itt a maximális képfrissítés 120 kép/mp lehet 100 Mbps adatsűrűséggel.

A Sony Alpha A9 júniusban kerül a boltok polcaira, ára 4500 angol font körül alakul.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Wagner úr, a kékszakáll

  4500 font az nagyjából az 1dxII árkategóriája. Mondjuk még ahhoz képest is jobb képességeket mutat a Sony A9, szóval folytatódik az új belépők elcsábítása a Canontól…

  • mlzphoto

   hát igen, meg a Sony ezt a gépet sportfotósoknak ajánlja (sorozatsebesség és af rendszer), csakúgy, mint az újonnan bejelentett 100-400-as g master obit is.

 • Anulu

  A tükörnek nincs jövője, már rég elérte azt amit ki lehetett belőle hozni. Aki eddig nem vette észre hogy a dslr mint olyan, egy technológiai zsákutca annak ideje kinyitnia a szemét, és belenéznie vele egy EVF-be, és talán rájön mennyi előnyt rejt. Most a Sony-sok rátettek még egy lapáttal, és megmutatták hogy akár a zárat is lehet nélkülözni. Mindezt egy olyan vázban ami top dslr-eket szégyenít meg, jóval kedvezőbb áron. Eközben Canon-ék még ott tartanak hogy rakjanak-e kihajtható lcd-t meg használható 4k-t 2020-ban az 5DV-be, nevetséges…

 • Bástya elvtárs

  Ez kemény. Nem tudom érinti-e az a7 verziók árát. De úgy látom a top kategória fölé húznak még egy kategóriát. Attól tartok az a7-et kivonják a többi meg marad jelenlegi áron.

  • Pedig a sima a7-et meghagyhatnák (vagy esetleg valami low-cost utódot) mert a full-frame szegmensben is szükség van belépő kategóriára.