Ezért nem jelent veszélyt a Sony A9 a CaNikonra – egyelőre

Tegnap láthattuk, hogy a Sony immár komolyan veszi a piac meghódítását, ugyanis a frissen bejelentett Alpha A9-cel azt a profi szegmenst akarja megkaparintani, ahol olyan csatahajók cirkálnak, mint a Canon EOS 1Dx Mark II, vagy a Nikon D5. A régimódi, de csúcskategóriás tükörreflexesek eddig még a víz felszínén tudtak maradni, amit elsősorban gyors sorozatfelvételi sebességüknek, full frame szenzorjaiknak, gyors autofókusz rendszereiknek, óriási objektív-választékaiknak, nagyon jó akkuteljesítményüknek, és nem utolsósorban a professzionális fotósokat kiszolgáló szervizhálózatoknak köszönhettek.

A Sony A9-ben egyre több olyan elem található, ami felveszi a versenyt a „nagy tükrösökkel”, sőt, túl is mutat rajtuk. Persze, a szórakoztató elektronikai termékek gyártójának még több csatatéren kell győzelmet aratnia ahhoz, hogy a háborút is megnyerhesse, de jó lesz, ha a tükörreflexes gépek mellett elkötelezettnek tűnő Canon és Nikon tényleg elkezd belehúzni, és ők is átállnak a jövőt jelentő tükör nélküli irányvonalra. Most még erőfölényben vannak a Canon és a Nikon zászlóshajói (modellnevek lásd fent), hiszen akkuteljesítményben, objektív-választékában, és a profi szervizszolgáltatásokban egyelőre nem érte utol őket a Sony, de szenzorteljesítményben, sorozatfelvételi sebességben és (legalábbis papíron) az autofókusz terén már nincs szégyellnivalója az A9-nek sem.

A Nikon idén lesz 100 éves, és ha a pletykáknak hinni lehet, nyáron óriásit fog durrantani: olyan fényképezőgépe(ke)t fog bemutatni, amitől levegő után fogunk majd kapkodni! A D7500 beharangozása ne tévesszen meg senkit.. Hogy a Canonnak mi a terve, arról fogalmam sincs – ők egyelőre azzal nyugtatják magukat, hogy sorozatban immár 14 éve világelsők a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek piacán, és 23 éve folyamatosan kapnak díjakat a TIPA-tól.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Erről nem találtam információt, ez a gép sem időjárás álló? Mert a professzionális felhasználáshoz az is kellene. Hirtelen nem is tudom, hogy a Sony a7-ek között van-e ilyen.

  • Simon Zoltán

   És a masszív, mindent kibíró gépváz.

 • mlzphoto

  de gonosz 🙂

  • Anulu

   Jelen állás szerint ez is benne van a pakliban

 • Köszi! Ezt nem tudtam.

  • Anulu

   mondjuk a7 2.-es generációnál ne vizállóságra gondolj mint egy csúcs olympusnál de azért valamennyire szigeteltek a9-nél nem tudom hogy történt-e ez ügyben fejlesztés majd valamelyik teszter biztos megmondja

 • “és 23 éve folyamatosan kapnak díjakat a TIPA-tól.”
  Mert gondolom ott is van sok arc, akik tükrösön nöttek fel 😀

 • Ruzsa Dániel

  “ők is átállnak a jövőt jelentő tükör nélküli irányvonalra”

  Tényleg a CaNikon zászlóshajókkal a tükör megléte a probléma? Nem lehetne a meglévő gépbe beilleszteni a tükör és a bajonett megtartásával (és ezzel egyúttal az igazi előny ami az objektívpark pl.) átültetni azon funkciókat amik jók a tükör nélküliekben? ezt sose értem… miért írsz ilyeneket?

  tök egyszerű a vágyott gép. szerintem másoknak is.. végy egy tükröst… tégy bele egy hibrid keresőt.. tehát adott a választás hogy hogy használod. és belepakolod a hibrid stabit, a gyors sorozatot az elektronikus zárt, 6k videó vagy amit akarsz.
  őszintén szólva én az SLT és valós tükör hibridjét bírnám legjobban. elhagyni végre mechanikus zárt.. (oké ehhez kéne a global shutter megoldása…) ezt várjuk már a Nikontól.. ne hogy kihozzon egy FF MILCET amihez majd lesz kezdetben 2 objektív meg egy adapter amivel feltehető korlátozásokkal 80 ezerért az összes régi… na ne már… ez gáz lenne.