Pletykák a briós mellé

Azt csiripelik a madarak, hogy az Olympus az elkövetkezendő hónapokban (pontosítás később) fogja kiadni az OM-D E-M10 Mark III gépet, de erről m ár korábban is beszámoltam. Az újdonság csupán annyi, hogy a bejelentés várhatóan szeptember előtt fog megtörténni. Az igazi jó hír viszont az, hogy a gyártó folytatni kívánja fényerős fixeinek sorát: a dc.watch.impress.co.jp oldal szerkesztője párbeszédet folytatott az Olympus mérnökével, aki az M.Zuiko 25 mm F1.2 PRO objektívet tervezte. Az úriember elmondása szerint nem lett volna akadály még nagyobb kezdő rekeszértékű lencserendszert rajzolni, ám annak mérete már olyan nagy lett volna, autofókusza pedig olyan lassú, hogy nem lett volna praktikus megvalósítani az ötletet. Viszont az F1.2 optikák sora még csak most indult, a jövőben további F1.2-es objektívek bejelentése várható.

A Sony sem lesz rest meglovagolni a nemrégiben bejelentett Alpha A9 sikerét: már csak pár hónapot kell kibekkelni, és jön egy újabb RX modell! Persze, az sincs kizárva, hogy az A7 család mintájára a későbbiekben jön majd egy A9R és egy A9S is – de ezeket még egyelőre a képlékeny jövő fátyla fedi.

A CIPA jelentése szerint a fényképezőgépek eladásának márciusi számai is biztatóak, így van rá esély, hogy a több éve tartó mélyrepülés után végre magához tér az iparág. Azt viszont ne felejtsük, hogy például a tavalyi eladások csökkenésében erős szerepet játszott a természeti katasztrófák okozta alkatrészhiány. Mára már úgy ahogy újra beindultak a korábban leállított üzemek, és a kapacitásuk megközelíti a földrengések előtti állapotot, de most még nem tudni, mit hoz majd a második és harmadik negyedév eladások terén.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...