Masszív firmware frissítés érkezett az Olympus gépeihez – kukkants be!

Az Olympus egy igen komoly firmware frissítést adott ki az OM-D E-M1 Mark II, az OM-D E-M5 Mark II és a PEN F fényképezőgépeihez. Örülhetnek az E-M5 Mark II tulajdonosok, ugyanis az új vezérlőszoftver már azt is lehetővé teszi, hogy a menürendszer beállításait fájlként mentsék el, vagy az épp használt AF mezőre történjen a szpot-mérés! Lássuk a részleteket!

Új jellemzők az OM-D E-M1 Mark II 1.2 firmware verziójával
A profi felhasználásra tervezett Olympus OM-D E-M1 Mark II első osztályú képminőséget kínál páratlan nagysebességű felvételkészítési képességek mellett, mindezt kompakt méretben, egy könnyű, de nagy ellenálló képességű vázban. Az új firmware-rel elérhető jellemzők:

  • High Res Shot és Focus Stacking felvételi mód kompatibilitás nem Olympus vakukkal: az 50M High Res Shot és Focus Stacking felvételi módok már nem Olympus vakuk használatakor is elérhetők.
  • Automatikus váltás a hátoldali LCD kijelzőre a keresővel történő felvételkészítés közben: ha a szemünket elvesszük a keresőről Rec View használata közben, a fényképezőgép automatikusan a hátoldali LCD kijelzőn jeleníti meg a kereső képét.
  • További újítások a még egyszerűbb használat és a fotózás lehetőségeinek bővítése érdekében:
    Az AF HOME beállítás mentésre kerül a fényképezőgép kikapcsolása esetén is;
    Még jobb kereső színreprodukció felvétel közben;
    Stabil akkumulátor szintjelző
  • Újítások M.ZUIKO objektívekkel történő használathoz:
    Az M.ZUIKO DIGITAL ED 12‑100 1:4.0 IS PRO 1.1 firmware-rel, illetve az M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO 1.2 firmware-rel csendes sorozatfelvétel valósítható meg bekapcsolt képstabilizátor esetén.

Új jellemzők az OM-D E-M5 Mark II 3.0 firmware verziójával
Mint a rendkívül népszerű Olympus OM-D sorozat minden tagja, az OM-D E-M5 Mark II is a kiváló gyorsaságra, pontosságra, kreativitásra és képminőségre termett. A Profoto Air Remote TTL-O kompatibilitás mellett további újdonságokat találunk:

  • Save Settings/Mysets: az OM-D E-M1 Mark II csúcsmodellben már elérhető funkció által a testreszabott gépbeállításokat számítógépre menthetjük. A beállítások akár több gépre is átemelhetők, valamint nagyon kényelmes megoldást jelentenek például firmware frissítés után, a beállítások ismételt megkeresése és kiválasztása helyett.
  • Középtartomány-beállítás a Highlight & Shadow Control funkció esetében: a középtartomány ezentúl ±7 lépésben állítható a már ismert Highlight & Shadow Control funkció alkalmazásával, nagyobb részletgazdagságot biztosítva az expozíciókorrekció pontos meghatározásához.
  • Az “AF Target Spot Metering” fénymérés pontosan a fókuszpontot célozza: a fénymérés és az élességállítás helyének egyeztetésével az AF Target (Single, illetve Touch AF) pozíció, illetve a fénymérés azonos területre történhet.
  • Újítások M.ZUIKO objektívvel történő használathoz:
    Az M.ZUIKO DIGITAL ED 12‑100 1:4.0 IS PRO 1.1 firmware verziója elérhetővé teszi az 5-tengelyes Sync IS funkció alkalmazását** (mely újdonság az E-M5 Mark II és E-M1 esetében).

Új jellemzők a PEN-F 2.0 firmware verziójával
Az Olympus PEN-F a legfinomabb anyagok felhasználásával és lenyűgöző mestermunkával elért klasszikus, időtlen megjelenéssel büszkélkedhet. A rendkívül stílusos külső mögött ráadásul igazi technikai innovációkat találunk. A legújabb firmware frissítés által a gépben rejlő potenciál még teljesebb mértékben kiaknázható:

  • Save Settings/Mysets: az OM-D E-M1 Mark II csúcsmodellben már elérhető funkció által a testreszabott gépbeállításokat számítógépre menthetjük. A beállítások akár több gépre is átemelhetők, valamint nagyon kényelmes megoldást jelentenek például firmware frissítés után, a beállítások ismételt megkeresése és kiválasztása helyett.
  • Válogatás a Művészi szűrők hatásait mutató mintaképek segítségével: a mintaképek a Művészi szűrők által módosított végeredményből mutatnak ízelítőt a kijelző alsó részén felsorakozva. A Művészi szűrő mintaképét megérintve egyszerűen kiválaszthatjuk a kívánt effektet.
  • Zársebesség beállítás az ISO AUTO funkció használata esetén: a legkisebb zársebesség beállítása lehetséges, így az ISO AUTO funkció használatakor az ISO érzékenység legalacsonyabb szintje definiálható. A zársebesség csökkentése lehetővé teszi alacsonyabb ISO érzékenység beállítását.
  • Finomított AF célterület választás a hátoldali LCD kijelzőn: lehetővé teszi az AF Targeting Pad használatát a fotósok számára még akkor is, ha az orr megérinti a kijelzőt, amikor a kereső segítségével komponáljuk a képet.

És végül, a frissítések csokorba szedve:

Az új vezérlőszoftvereket – szokásos módon – az Olympus Digital Camera Updater alkalmazás segítségével lehet letölteni és a fényképezőgépekre feltölteni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...