Íme, az Olympus új strapabíró fényképezőgépe, Tough TG-5!

A korábbi pletykák beigazolódtak, az Olympus ma reggel végre hivatalosan is bemutatta strapabíró fényképezőgépeinek legújabb zászlóshajóját, a Tough TG-5-öt! A készülék lelke egy új, csökkentett felbontású, és új technológiára épülő CMOS képérzékelő: a hátulról megvilágított lapka 12 MP felbontást kínál. A képfeldolgozásért pedig az OM-D család csúcsragadozójából, az E-M1 Mark II-ből megismert TruePic VIII processzor felel. Van beépített GPS, iránytű, hőmérő szenzor, WiFi modul, de nem maradt ki a 4K @ 30 fps felbontású és a Full HD @ 120 kép/mp-es lassított videók felvételének lehetősége, de a Pro Capture funkció sem. Külön vezérlőtárcsával bővült a kezelőfelület: „egyszerűbben kezelhető vezérlőegység zord időben, kesztyűben történő használathoz. Új vezérlőtárcsa a legfontosabb funkciók – például az expozíció korrekció – gyors eléréséhez”.

A beépített objektív ekvivalens 25-100 mm-nek megfelelő tartományt kínál, a kezdő fényerő F2-4.9. A készülék 15 méteres mélységig vízálló, 100 kg-ig törésálló, -10°C-ig fagyálló, és akár 210 centis magasságból is lepottyanhat anélkül, hogy kárt szenvedne (azért ne dobáljuk). A szupermakró funkciót akár 1 cm-es tárgytávról is használhatjuk – ilyenkor jól jön majd az opcionálisan megvásárolható vaku előtét. A TG-5 június közepétől lesz megvásárolható, ára 3 éves márkabolti garanciával bruttó 149 990,- Ft lesz. És íme, a sajtóközlemény szövege:

Sajtóközlemény

Az Olympus Tough! sorozat új csúcsmodellje a high-end képminőség, a zsebméret által kínált hordozhatóság és a különleges ellenálló képesség kiváló ötvözete.

Az új extrém-ellenálló Olympus Tough! TG-5 fényképezőgép minden helyzetben kiváló társ.

A kategória legjobbja most még jobb – ha az igazán kemény, bárhová magunkkal vihető fényképezőgépet keressük újabb és újabb kalandjaink legkiemelkedőbb pillanatainak megörökítéséhez. A TG-5 fényképezőgéppel az Olympus legújabb Tough! csúcsmodelljét mutatja be – vele együtt pedig komoly fejlesztéseket is. Az élvonalat képviselő, szuper-fényerős 25-100mm* 1:2.0 objektívet vadonatúj szenzor és a legmodernebb TruePic VIII képprocesszor egészíti ki – ezáltal jelentős előrelépést tapasztalhatunk a gyorsaság és képminőség terén is, bármilyen környezetben. Az új videofelvételi mód jellemzői, a 4K és a nagysebességű, 120FPS Full HD felvételkészítés kivételes minőségű lassított lejátszást tesz elérhetővé. Mindezek mellett új, még egyszerűbben kezelhető vezérlőelemeket, illetve a páralecsapódást megakadályozó kétrétegű objektív-védőüveget találunk – ami kiváló használhatóságot eredményez, hiszen a Tough! gépeket a legzordabb környezetben is használjuk, ahol ezek a jellemzők számottevő előnyöket jelentenek. Tehát: mindazok, akik szeretnék megosztani kirobbanó nyaruk látványos pillanatait, ne is keressenek tovább! Az új Tough! TG-5 vörös és fekete színben, június közepétől, 149.990.- HUF javasolt fogyasztói áron érhető el.

A kalandorok választása:
Annelie Pompe** profi kalandor Svédországból, aki a TG sorozat gépeit használja már évek óta: “Hegyet mászok, merülök, futok, síelek, szörfözök, kajakozok és hegyikerékpározok, így olyan fényképezőgépre van szükségem, amit mindenhová magammal vihetek, ami tartja a tempómat és nagyszerű felvételeket készít. A TG-5 mindent tud, amire csak szükségem van – sőt, imádom az új vezérlőtárcsát és a kétrétegű üveg előnyeit. Lehetünk a fagyos vízben, vagy szárazon, az én igényeimnek megfelelőbb gépet nem is használhatnánk.”

Rengeteg “akciókamerát” találunk a piacon, de egyik sem hozza a TG-5 képminőségét és kényelmét. A történések közepén a fényképezőgépünknek elég kicsinek és könnyűnek kell lennie ahhoz, hogy ne legyen útban, ugyanakkor elég ellenállónak ahhoz, hogy ne aggódjunk állandóan miatta. Dobjuk a TG-5 gépünket egy vízzel telt kenuba – semmi gond. Álljunk rá a túrabakancsunkkal – sétagalopp. Ejtsük le fejmagasságból egy sziklára – mindennapos dolog. A TG-1 2012-ben történt bemutatkozása óta az Olympus Tough! sorozat aktuális csúcsmodellje rendszeresen nyeri a kategória legjobbja címet, így a világ legkeményebb kalandorainak masszív mindenes segítőtársává vált. A TG-5 az Olympus által kitaposott út klasszikusa bárhová magunkkal vihető mérete és ellenálló képessége által – de a robusztus kivitel mellett már a képminőség és videofelvételi minőség is növeli népszerűségét.

Jobb képminőség, komoly tracking funkciók és megosztási lehetőségek
Eiji Shirota – a TG-5 kifejlesztésével megbízott Olympus csapat vezetője Tokióban – magyarázza a gyártói prioritásokat: “A TG-5 kifejlesztésekor követendő általános irányelvünk a képminőség javítása, a körülményeket tekintve még szélesebb körben alkalmazhatóság, illetve a történések közben elérhető extra felvételkészítési képesség. A használók visszajelzései azt mutatják, hogy a Tough! fényképezőgépeket szívesen használják fizikailag és fotózás szempontjából is kihívást jelentő helyzetekben. Az új szenzor kisebb pixelszámmal rendelkezik, mint elődje, ugyanakkor a profi zászlóshajónk, az OM-D E-M1 Mark II legújabb fejlesztésű képprocesszorát kapta meg, így minden eddiginél magasabb szintű képminőséget garantál, megnövelt dinamikatartomány és rövidebb reakcióidő mellett.

Bónuszként a professzionális OM-D sorozatból vettük át a Pro Capture funkció egy verzióját, mely segít az akció legjobb pillanatainak megörökítésében és megtalálásában. Végül a már meglévő GPS, nyomásmérő és iránytű mellé helyeztünk egy hőmérsékletérzékelő szenzort, ezáltal a felhasználók még több kiegészítő információt menthetnek felvételeik mellé, így a kalandok szinte megelevenedhetnek.”

Öt jellemző az outdoor sportok szerelmeseinek
A TG-5 öt fő erőssége: az extra fényerős objektív, sokoldalú makró rendszer, a kiegészítők széles választéka, valamint a Field Sensor rendszer és hozzá kapcsolódóan a beépített Wi-Fi az adatok követéséhez és megosztásához mobileszköz segítségével. Ez még csak négy – az ötödik a mára már legendává vált ellenálló képesség. A TG-5 ütésálló akár 2,1 méter magasból történő leejtés esetén, törésálló 100kg terhelésig, fagyálló -10°C hőmérsékletig, porálló és vízálló 15m vízmélységig – speciális búvártok nélkül. A külön kapható PT-058 búvártok használatával képek és videók akár 45 méter vízmélységben is készíthetők.

Az extra fényerős 25-100mm* objektív 1:2.0 legnagyobb rekeszértéket kínál széles zoomtartomány mellett – így a TG-5 színekkel telt, alacsony képzajjal rendelkező felvételek készítését teszi lehetővé gyenge fényviszonyok esetén is, ahol a nagy zársebesség és alacsony ISO beállítás mindennél fontosabb: például 15 méterrel a vízfelszín alatt, ahol nincs szükség búvártokra, vagy kiegészítő fényforrásra. A búvárok nem csak a beépített nyomásmérőből profitálhatnak, hanem a víz alatti HDR mód használatából, mely a fényes és árnyékos területeket emeli ki. Az AF Area segítségével a fókusz megfelelő beállítása végezhető – az akár kesztyűvel is használható módválasztó tárcsával és az új vezérlőegység-kialakítással együtt minden eddiginél egyszerűbben.

A látványos természetfotókhoz a TG-5 fejlett, négy módból álló makró rendszert kínál: a Microscope, Microscope Control, Focus Bracketing és Focus Stacking felvételi módokkal. Az utolsó szoftver nélkül működik, ami egyedülálló ebben a fényképezőgép kategóriában. A valósághű színek és részletek maximalizálásához, valamint a képzaj minimalizálása érdekében a TG-5 RAW fájlokat is ment.

Jótállási idő meghosszabbítás, valamint víz alatti tippek és trükkök a MyOlympus weboldalon. A TG-5 egy mindent tudó rendszer az igényes képalkotást és a kalandokat kedvelők számára. A már így is nagyszerű ár-érték arányhoz a hat hónapos jótállás-kiegészítés társul****, ehhez mindössze a gép regisztrálása szükséges a MyOlympus rendszerében. A búvárkodás szerelmesei további információt, tippeket és trükköket kaphatnak a Tough! sorozat fényképezőgépeivel a víz alatti világ lenyűgöző felvételekkel történő megörökítéséhez a www.olympus.eu/underwater weboldalon.

Kiegészítők

  • LG-1 makró fény kifejezetten a makró témák speciális, egyenletes megvilágításához és a fényképezőgép árnyékának eltüntetéséhez – igazán látványos felvételek készítéséhez
  • FD-1 vakudiffúzor a beépített vaku fényének finom szétszórásához, így a közeli témák tökéletes derítéséhez, a gyenge fényviszonyok egyszerű feljavításának előnyeivel
  • FCON-T01 halszem konverter a mókás, különleges nagylátószögű felvételekhez, akár víz alatt is
  • TCON-T01 telekonverter az extrém közeli víz alatti – és bárhol máshol készülő – felvételekhez
  • PT-058 búvártok filmek és fotók gondtalan felvételéhez, akár 45 méter vízmélységig
  • CSCH-121 neoprén védőtok karcok és akár nagyobb behatások elleni hatékony védelemhez – hálós kialakítása gyors száradást és vízelvezetést kínál víz alatti használat után
  • CSCH-123 sport tok a fényképezőgép biztonságos tárolásához – a kézben tartás helyett például hátizsák pántjára rögzíthető és a biztonsági hevedernek köszönhetően mindig fixnek tudható. Kék és narancssárga színekben érhető el
  • CSCH-126 szilikon védőtok a karcolások elleni védelemhez
  • CSCH-107 kemény védőtok karabiner akasztóval a fényképezőgép biztos rögzítéséhez – a legkülönfélébb outdoor felszerelésekhez
  • CHS-09 úszó csuklószíj piros színben, melynek kialakítása által a Tough! gép könnyen megtalálható

A Tough! TG-5 jellemzőiről és kiegészítőiről további információ a www.olympus-europa.com/tough oldalon érhető el.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...