Az EOS 200D-vel növeli a Canon a cukiság-faktort

Anno a világ egyik, talán a legkisebb tükörreflexes fényképezőgépe volt az EOS 100D, aminek most az utódmodelljéről, az EOS 200D-ről rántotta le a leplet a gyártó. Az újdonság gyakorlatilag az összes olyan frissítést megkapta, amiket a kor elvárásai megkövetelnek: APS-C méretű, 24 MP-es Dual Pixel AF szenzor, DiG!C 7 jelfeldolgozó processzor, kihajtható és elforgatható, érintésérzékeny kijelző 3”-os átlóval, 1,04 millió képpontos felbontással, beépített WiFi, NFC és Bluetooth modul.

Sajnos, az AF mezők száma igen alacsony: összesen kilenc mező közül választhat a fotós. A folyamatos autofókusszal csupán 3,5 kép/mp-re képes sorozatfelvétel sem nevezhető túl gyorsnak, de ha nincs szükség fókuszkövetésre, akkor legalább 5 kép/mp-re is feltornászható ez az érték. Az érzékenységet ISO 100-25 600 közé állíthatjuk be (ezt felfelé ISO 51 200-ig terjeszthetjük ki).

A Canon EOS 200D pentatükrös optikai keresője 95%-os lefedettséget nyújt, nagyítása csupán 0,87-szeres (full frame-re vetítve), a betekintési távolság 19 mm, a dioptria értékét -3 és +1 közé állíthatjuk. A redőnyzár 1/4000 és 30 mp közti záridőket nyújt, az SD kártya foglalatába legfeljebb UHS-I típusú memóriakártyákat illeszthetünk. Mozgóképfelvétel kapcsán a Full HD @ 60 fps a csúcs, a 4K felbontást hiába keressük. Öröm az ürömben, hogy külső mikrofon is csatlakoztatható a géphez.

A fényképezőgép 453 grammot nyom, mérete 122 x 93 x 70 mm, így a legkisebb fotós táskákban is kényelmesen elfér a kompakt EF-S 18-55 mm F4-5.6 IS STM objektívvel. Ezért a szettért egyébként 700 dollárt kell majd fizetni, ha augusztusban a boltokba kerül a készülék (a váz önmagában 550 dollár körül alakul).

A Canon EOS 200D-nek nincs külön fenntartott rekesze a memóriakártya részére, azt az akkumulátor mellé kell behelyezni. Amint lesz tesztelhető változat, valószínűleg ez a fényképezőgép is a boncasztalomon végzi.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...

 • Alpha

  Szükség volt erre?
  Oké Japánban biztosan fogyni fog, de itt az-az érzése az embernek adjunk egy új típusszámot és tegyük be a minimumot ami 2017-ben kellhet egy DSLR-be és a méreten és más egyeben ne változtassunk. Valaki biztosan megveszi ha már a kis méret a trend. Ennél nagyobb kreativitást várna az ember egy piacvezető gyártótól….

  • Azért kíváncsi vagyok, mennyire lenne piacvezető, ha egy manó ellopná az összes objektívet, és mindenki a váz alapján építené fel a rendszerét nulláról.

  • Zsombor Bazsó

   Videózáshoz 60D leváltására Nekem pl. tökéletes választásnak tűnik most. Mindenben veri, az akku üzemidőt leszámítva talán + WiFi, NFC stb… Nekem FF-re nincs lehetőségem jelenleg, de azt kell mondjam, hogy megnéztem több új, ennél magasabb kategóriás Canon DSLR-t és pont, hogy a 200D fogja azokat elverni. (77D, 800D, 80D) Hangsúlyozom, nem fotózok és nem használom az AF-t így nekem mindegy a 45 vagy 9 fókuszpont….Egy Tamron 28-75 és Tokina 11-16 fog rákerülni alkalomadtán. Manuálisan húzom az él-t. A vázat marokban nem fogom, rigen használom. Úgyhogy az én válaszom igen 🙂

   De beszéljenek a tények 🙂
   Üdv
   https://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=canon_eos80d&products=canon_eos200d

 • Következő modell már nem lesz.
  Két nyomós érvem van erre:
  1. Elég idétlen lesz, ha majd a tükörakna miatt a következő váz vastagsága nagyobb lesz, mint a szélessége,
  2. a 300D típusszám már foglalt.

  • mlzphoto

   303D is lehet, ha már van 77D is 😛

   • Inkább 200D Mk II, és akkor legalább mindenki fogja tudni, hogy ez kurva komoly modell lehet, ha már markolják.

 • Ferenc Spéder

  Ez egy lapát föld a dslr koporsójára, semmi több (egy canon dslr tulaj 🙂 )

 • Bástya elvtárs

  Úristen, ovf és 9 fókuszpont?! Rohanok és kettőt veszek 😀 😀 😀
  Még mindig óriási extra a kihajtható kijelző…