Az EOS 200D-vel növeli a Canon a cukiság-faktort

Anno a világ egyik, talán a legkisebb tükörreflexes fényképezőgépe volt az EOS 100D, aminek most az utódmodelljéről, az EOS 200D-ről rántotta le a leplet a gyártó. Az újdonság gyakorlatilag az összes olyan frissítést megkapta, amiket a kor elvárásai megkövetelnek: APS-C méretű, 24 MP-es Dual Pixel AF szenzor, DiG!C 7 jelfeldolgozó processzor, kihajtható és elforgatható, érintésérzékeny kijelző 3”-os átlóval, 1,04 millió képpontos felbontással, beépített WiFi, NFC és Bluetooth modul.

Sajnos, az AF mezők száma igen alacsony: összesen kilenc mező közül választhat a fotós. A folyamatos autofókusszal csupán 3,5 kép/mp-re képes sorozatfelvétel sem nevezhető túl gyorsnak, de ha nincs szükség fókuszkövetésre, akkor legalább 5 kép/mp-re is feltornászható ez az érték. Az érzékenységet ISO 100-25 600 közé állíthatjuk be (ezt felfelé ISO 51 200-ig terjeszthetjük ki).

A Canon EOS 200D pentatükrös optikai keresője 95%-os lefedettséget nyújt, nagyítása csupán 0,87-szeres (full frame-re vetítve), a betekintési távolság 19 mm, a dioptria értékét -3 és +1 közé állíthatjuk. A redőnyzár 1/4000 és 30 mp közti záridőket nyújt, az SD kártya foglalatába legfeljebb UHS-I típusú memóriakártyákat illeszthetünk. Mozgóképfelvétel kapcsán a Full HD @ 60 fps a csúcs, a 4K felbontást hiába keressük. Öröm az ürömben, hogy külső mikrofon is csatlakoztatható a géphez.

A fényképezőgép 453 grammot nyom, mérete 122 x 93 x 70 mm, így a legkisebb fotós táskákban is kényelmesen elfér a kompakt EF-S 18-55 mm F4-5.6 IS STM objektívvel. Ezért a szettért egyébként 700 dollárt kell majd fizetni, ha augusztusban a boltokba kerül a készülék (a váz önmagában 550 dollár körül alakul).

A Canon EOS 200D-nek nincs külön fenntartott rekesze a memóriakártya részére, azt az akkumulátor mellé kell behelyezni. Amint lesz tesztelhető változat, valószínűleg ez a fényképezőgép is a boncasztalomon végzi.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...