A Hama Miami 190 III és a Miami 200 III Trolley fotós táskák bemutatója

Ki mondta, hogy ötletes részletmegoldásokkal felvértezett, „egyszerű de nagyszerű” fotós hátizsákot csak méregdrágán lehet kapni? A Hama magyarországi képviseletétől kaptam kölcsön két érdekes hátitáskát, amelyek jól (ki)használható rakterekkel, ötletes megoldásokkal, és igen kedvező árakkal hívják fel magukra a figyelmet. A szóban forgó termékek a Hama Miami 190 III és a Hama Miami 200 III Trolley. A kettő közül a Miami 190 III a kisebbik és egyben egyszerűbb felépítésű táska, íme:

A Hama Miami 190 III (innentől csak a 190-esként fogok rá hivatkozni) egy igazi, klasszikus hátizsák, aminek egy hordozó füle is van. Az egész táska csupán 950 grammot (!) nyom, belső térfogata 12 liter (belső méretei: 27 x 12 x 34 cm), külső anyaga poliészter. A gyártó mellékel hozzá esőköpenyt is, amit huzamosabb „áztatás” esetén mindenképp érdemes ráhúzni.

A 190-esnek kívül összesen három cipzáras rekesze van, amelyek közül a legkisebb a lehajtható előlapon található. Azonban még ebben a kis zsebben is simán elfér egy kb. 8”-os táblagép (alaphelyzetben itt rejtőzik az esőköpeny). A hátizsák két oldalán egy-egy gumírozott zsebet helyezett el a gyártó. Egyik oldalon például üdítőitalos flakont, míg a másik oldalon monopodot, vagy kisebb háromlábat tudunk magunkkal vinni.

Hátrafelé haladva a második cipzáras rekesz már nagyobb egy fokkal: okostelefont, kompakt fényképezőgépet, tollakat, iratokat ide érdemes elpakolni. A lenyíló fedél belső oldalán egy különálló, szintén cipzárral zárható, hálós zseb szolgál tárolóként.

A fő rekeszben pedig a fényképezőgépnek, objektíveknek, rendszervakunak alakíthatunk ki lakályos otthont: összesen nyolc, kivehető elválasztóval formálható igényeinknek megfelelően a belső tér. Ha kell, egy nagyobb méretű dSLR vázra csavart 70-200 mm F2.8, vagy 300 mm F2.8 is kényelmesen elfér a tépőzáras közegben.

A lenyíló részben található az „igazi” táblagép-tároló, amit egy tépőzáras nyelvvel zárhatunk le. Fölötte egy cipzáras, áttetsző falú zseb áll rendelkezésünkre (ide mobil merevlemezt, memóriakártyákat, akkutöltőt és hasonló apróságokat helyezhetünk.

A fekete lebbencs a fényképezőgép biztonságáról gondoskodik: fűzzük át rajta az objektívet, mint a fenti képen, és a táska kinyitásakor sem kell attól tartani, hogy a gép a nehezebb, nagyobb objektívvel együtt kiborul. A fotómasina megtámasztását igény szerint egy hosszabb, keresztbe is behelyezhető szeparátorral végezhetjük.

A hátizsák hátoldalának megfelelő szellőzését a széles középső vájat, és a lélegző, párnázott oldalsó részek biztosítják. A táska vállpántjait a kényelmesebb viselés érdekében egy középső, magasságában állítható szíjjal foghatjuk össze:

Természetesen a hátizsákot derékmagasságban is összeszíjazhatjuk, így még a hosszabb kirándulások sem válnak elviselhetetlen teherré. A Hama Miami 190 III-ban nagyon tetszett a táska elhanyagolható önsúlya, a számos rekesz, a magasságában ötletesen állítható összekötő szíj, és a kényelmes viselet. Sajnálom viszont, hogy a hátizsák alján nincsenek talpak, illetve nem vastagabb az anyaga, mint máshol. Bruttó 19 000,- Ft körüli ára is nagyon vonzóvá teszi, így az összes paraméter ismeretében én megadom neki a „Jóféle” plecsnit!

Hama Miami 190 III

Aki viszont egy kicsivel nagyobb, komolyabb hátizsákot keres, amivel kényelmesen lehet akár repülőn is utazni, annak érdemes lapoznia egyet, ahol a Hama Miami 200 III Trolley-ról írok!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...