Felturbózva, 20 MP-es érzékelővel érkezik az Olympus OM-D E-M10 negyedik generációja

Az Olympus legkisebb OM-D gépváza, az E-M10 Mark IV is immár 20 MP felbontással kecsegtet. Azonban a fejlesztések nem csak a képméretet érintették, hanem a gép további funkciói, szolgáltatásai is át lettek dolgozva. A sorozatfelvételi sebesség 15 kép/mp, a szenzormozgatásos képstabilizáció 5 tengely mentén dolgozik 4,5 FÉ előnyt nyújtva, de frissült a követő fókusz, s az AF-rendszer arc- és szemérzékeléssel is fel van vértezve. A szokásos működési módok mellé beáll az AP (Advanced Photo) mód is, ami a jellemzően nehezebben elsajátítható fotós technikák „gondtalan alkalmazásához” járul hozzá.

Kép forrása: Olympus

Az Olympus OM-D E-M10 Mark IV hátoldalán található érintőkijelzőt teljesen lefelé is dönthetjük, így könnyebbé válik az önarcképek készítése. Van 4K felbontású videó (akár stabilizátorral is), kapunk beépített WiFi és Bluetooth modult, az akkut pedig az USB aljzaton keresztül is tölthetjük. Az Olympus OM-D E-M10 Mark IV augusztus közepétől lesz bruttó 259 000,- forintos áron megvásárolható. Íme, a sajtóközlemény:

Kép forrása: Olympus

Sajtóközlemény

Minden pillanat egy emlék – őrizzük meg tökéletes minőségben!

FOTÓZZ. OSZD MEG. INSPIRÁLJ.
Olympus OM-D E-M10 Mark IV

Az új Olympus OM-D E-M10 Mark IV maga a tökéletes fényképezőgép a mobilitás és a kreativitás metszetében. A kompakt méretű és könnyű váz, a továbbfejlesztett markolat, a mindössze az exponálógomb megnyomásával elérhető professzionális képek, a különféle felhasználásra optimalizált felvételi funkciók, valamint a nagyteljesítményű, 5-tengelyes képstabilizátor által kiváló eszköz minden pillanat lenyűgöző minőségű megörökítéséhez. A szelfikészítéshez ideális, lenyitható LCD kijelző és a nagyfelbontású elektronikus kereső biztosítja azt a szabadságot, melynek köszönhetően használója saját, egyéni fotós stílusát követheti. A képek megosztása a speciális okostelefon alkalmazással most minden eddiginél egyszerűbb – ráadásul az alkalmazás új tartalmat is kínál, mely segít az autentikus fotós technikák elsajátításában. A kiváló minőségű képalkotás élvezete mindenkinek – a családoktól kezdve, akik gyermekeik fejlődését szeretnék megörökíteni, a fotózás iránt rajongókig: az OM-D E-M10 Mark IV augusztus közepétől kapható, 259.990.- HUF javasolt fogyasztói áron*.

Kép forrása: Olympus

A hagyományos cserélhető objektíves rendszerekhez képest fele méret és tömeg révén az Olympus rendszer egyik legnagyobb előnye az elképesztő mobilitás – mely a kompakt méretű és könnyű vázak mellett ugyanilyen jellemzőkkel büszkélkedő objektíveket is magában foglal. A nagyfelbontású, nagyteljesítményű objektívek sorozata, illetve a rendkívül hatékony képstabilizátor rendszer éles, kiváló minőségű fotókat és videókat eredményez a legkülönfélébb témák, háttér, illetve körülmények esetén is. Az E-M10 Mark IV a legkisebb OM-D – az áttervezett markolatával és a legújabb képalkotó technológiákkal felvértezett gép tökéletes választás lehet mindazok számára, akik olyan kompakt méretű fényképezőgépet keresnek, ami mindig velük lehet.

Kiváló hordozhatóság és nagyteljesítményű, vázba épített 5-tengelyes képstabilizátor kiváló minőségű fotók és videók készítéséhez
A klasszikus Olympus stílusjegyekkel ellátott váz minden eddiginél könnyebb – gyakorlatilag a standard kit objektívvel egy fél literes üdítő** súlyához mérhető – így optimális hordozhatóságot biztosít. Az új, áttervezett markolattal az E-M10 Mark IV kényelmes és biztos fogást nyújt. A vázba épített képstabilizátor akár 4,5 záridő lépésnyi kompenzációt kínál***, emellett új, 20 megapixel felbontású Live MOS érzékelő, illetve kiváló teljesítményű M.Zuiko objektívek biztosítják a szemet gyönyörködtető fotók és videók rögzítését – éjszakai, telefotó és minden más témában egyaránt. A hordozhatóság jegyében még egy lényeges funkció: a gép akkumulátora egyszerűen, a vázban hagyva is tölthető USB kábel segítségével, akár útközben is.

Sokoldalú felvételkészítési lehetőségek és szelfikhez ideális lenyitható LCD kijelző
Az E-M10 Mark IV olyan funkciók tárházával rendelkezik, melyek segítik az akár csak egyszer az életben átélhető pillanatok pontos és kiváló minőségű megörökítését – ilyen funkció például a 15 fps sebességű sorozatfelvétel. A továbbfejlesztett C-AF pontossága lehetővé teszi a mozgó témák folyamatos fókuszban tartását. Az arc prioritás / szem prioritás AF képes a profilból, vagy lehajtott fejjel látható modellünk arcának felismerésére is. A Silent felvételi mód segítségével a kioldó és a gép minden más működéshez kapcsolódó hangja kiiktatható – ez különösen hasznos minden olyan esetben, amikor a zajok egyáltalán nem kívánatosak, például egy előadói esten, vagy alvó gyermek fotózásakor.

Kép forrása: Olympus

Automatikus felvételi módban az Olympus OM-D felismeri a különféle felvételi szituációkat és automatikusan kiválasztja a leginkább megfelelő beállításokat. Az Advanced Photo (AP) mód használatával olyan fotókat is készíthetünk egyszerűen, melyekhez korábban komoly fotós tapasztalat volt szükséges: például a többféle expozíciós felvételek, vagy a csillagjárás és az autók éjszakai fénycsíkjainak megörökítése Live Composite módban – gond nélkül! A 4K videofelvétel funkciónak köszönhetően a legszebb pillanatok képként kiemelhetők a rögzített 4K filmjeinkből.

Emellett az – OM-D sorozatban elsőként megjelenő – lenyitható LCD érintőkijelző segít a különleges szelfik készítésében. A kijelző döntésével magas, illetve alacsony látószögekből is tökéletes fotók és videók készülhetnek – pontosan úgy, ahogy azt elképzeltük. Az E-M10 Mark IV nagyfelbontású elektronikus keresője gondtalan felvételkészítést biztosít erős napfényben is.

Az OM-D E-M10 Mark IV az FC-WR vakuvezérlővel és az FL-700WR vakuegységgel együtt vezeték nélküli vakuvezérlést tesz lehetővé.

Dedikált okostelefon alkalmazás a még élvezetesebb felvételkészítéshez
A vázba épített Wi-Fi és a Bluetooth® segítségével a dedikált OI.Share okostelefon alkalmazás a megörökített fotók és videók egyszerű és közvetlen importálását, így a gondtalan közösségi oldalon történő megosztását is lehetővé teszi. A csatlakoztatott okostelefon a Bluetooth segítségével távvezérlőként is használható. A fényképezőgép útmutatói és oktatóvideói az alkalmazásban is elérhetők, így a felvételi módszerek és technikák még egyszerűbben elsajátíthatók.

Kiegészítők
Az OM-D E-M10 Mark IV teljes mértékben kompatibilis az Olympus Mikro-NégyHarmad objektívek széles kínálatával – valamint más gyártók Mikro-NégyHarmad szabványú objektívjeivel is. Választhatunk további kiegészítőket is fényképezőgéphez, például pontosan testre szabott fotóstáskákat, elektronikus vakukat, vagy az ingyenesen letölthető képszerkesztő és munkafolyamat-kezelő Olympus Workspace szoftvert.

További információ: https://www.olympus.hu/site/hu/c/cameras_accessories/index.html

Ár és elérhetőség
Az új OM-D E-M10 Mark IV augusztus közepétől, 259.000.- HUF javasolt fogyasztói áron érhető el. Az OM-D fényképezőgép ingyenes hat hónapos jótállási idő meghosszabbítással kapható**** – ehhez mindössze a MyOlympus online rendszerébe kell regisztrálnunk: http://my.olympus.eu

További információ: https://www.olympus.hu/site/hu/c/cameras/

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...