Profi fotós munka a Nokia Lumia 1020-szal

Ha legközelebb azzal a kifogással állnál elő, hogy a te másfél éves Nikon D800-addal nem lehet jó stúdiófotókat lőni, mert már egy újabb gép kéne, akkor ideje elgondolkozni azon, hogy vajon a kütyümegszerzési szindrómában szenvedsz-e. Lentebbi videóban ugyanis megmutatják nekünk, hogy egy okostelefonnal, nevezetesen a Nokia Lumia 1020-szal is lehet nagyon szép modellfotókat készíteni. Persze, szükséged lesz némi világítástechnikára, de a középformátumú csodamasináknál sincs másképp. A filmben Ari Partinen követi el a fényképeket, aki egyébként a Nokia egyik főmérnöke.

nokia1.jpg

„A Lumia 1020 villanója két rövid impulzust bocsát ki, ezért egy apró külső vakut használtunk médiumként, hogy megakadályozzuk az első, villanás előtti impulzust. A nagy stúdióvakukat pedig a második impulzussal oldottuk ki, így tökéletesen szinkronban voltak a Lumia 1020 kioldójával.” – mondta Partinen. (Forrás: reddit.com)

nokia2.jpgnokia3.jpgnokia4.jpg

Nyilván egy aranyos reklámfogás az egész, de azért jó látni, hogy egy adott feladatot akár egy mobiltelefonnal is meg lehet oldani. Nem kell minden áron a milliós dolgokért ácsingózni, nem attól leszünk jobb fotósok.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...