A MicrobeScope kutatóállomássá alakítja okostelefonunkat

Zsebméretű mikroszkópot varázsol okostelefonokból a MicrobeScope névre keresztelt mikroszkóp, melynek sorozatgyártását szeretné beindítani a 4D Optical LLC a kickstarter.com közösségi pénzgyűjtödének segítségével. A MicrobeScope azonban nem csak okostelefonnal, hanem táblagéppel együttesen is használható – utóbbinak egyértelmű előnye a hatalmas kép, ami elénk tárul a mikroszkopikus világról. Az eszköz előnye, hogy nincs szükség semmiféle kiegészítőre, üvegtálkára: csupán cseppentsünk a vizsgálandó anyagból egy tűhegynyit a vizsgálófelületre és az AAA elemmel működő MicrobeScope máris elénk tárja az apró világ csodáit.

microbescope.jpg

A 800-szoros nagyítás segítségével akár 1 mikronnál is kisebb témákat vizsgálhatunk; ilyen méretben eddig nem találkozhattunk hasonló nagyításra képes termékkel. A rácsatlakoztatott telefonnal/táblagéppel ráadásul nem csak álló-, hanem mozgóképeket is készíthetünk, melyek akár azonnal megoszthatóak ismerőseinkkel a világhálón. Az újabb Apple iPhone kamerájának zoom funkciójával az eredeti 800-szoros nagyítást akár 2000-szeresre is növelhetjük; az iPhone 5S lassított felvételi módjával pedig a leggyorsabban mozgó mikrobákban is gyönyörködhetünk.

A MicrobeScope immár sorozatéretté vált, gyártásához a feltaláló most adományokat gyűjt a már említett kickstarter.com kalapozó oldalon, ahol akár már egy dollárral is részt vehetünk a projekt megvalósításában. A terv jól halad, eddig 638 támogatótól érkezett összesen 83 775 dollár, s még 8 nap van hátra a gyűjtés lezárásáig. További részleteket itt olvashatunk.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...