Még öt tanács a családod fotózásához

Tanácsokból sosem lehet eleget adni/kapni, így hát íme, öt további egyszerű(en követhető) tipp, hogyan lehetnek még szebbek, viccesebbek, egyedibbek családunkról készített fényképeink. A kulcsszó minden esetben a „türelem”, ami itt rózsát nem, de klassz helyzeteket terem(t). (Forrás: thephoblographer.com szponzorált anyaga alapján)

_1000303

1. Ne siess

Bármilyen csoportról van szó – főleg, ha gyerekek is vannak benne – ne siess! Több egyéniséget kell féken tartani, koordinálni – ahány ember, annyiféle temperamentum. A családi fotózás szinte minden esetben biztos, hogy több időt, több törődést és odafigyelést igényel, mintha csak felnőtteket fotóznál. Valószínűleg több képet kell lőnöd, több utasítást kell majd adnod, és több időt is kell szentelned az eseményre, mint máskor. Légy hát türelmes és kedves!

2. Légy résen!

A gyerekek hajlamosak arra, hogy a legmókásabb arcokat akkor vágják, a legviccesebb pózokat akkor mutassák be, amikor nem is számítanál rá. Így hát, hogy azt a szuper, soha többé vissza nem térő pillanatot elkaphasd, mindig résen kell lenned. Ne azzal törődj, hogy épp éhes vagy, vagy pont nincs kedved a lurkók ugrándozását szemmel tartani, mert biztos, hogy lemaradsz a lényegről!

_1190913

3. Egyeztess a szülőkkel előzőleg, hogy mikor szoktak a gyerkőcök enni, aludni

Lehet, hogy neked pont reggel nyolckor lenne ideális a fotózás, de lehet, hogy a gyerekek ebben az időpontban épp „nem érnek rá”, azaz pont éhesek, vagy még nem tértek magukhoz a reggeli előtt/után. Bármilyen szépek is a reggeli fények, ha nincs közreműködő portréalany. Beszélj hát a fotózás előtt a szülőkkel, hogy mi a napirendjük, mit mikor szoktak csinálni és mikor a legvirgoncabbak a kölkök.

4. Légy mókás!

„Rend, fegyelem, pedantéria!” – na, ezt felejtsd el, ha gyerekekkel „dolgozol”! A kicsik ugyanis nem szeretnek egyhelyben megülni – talán ha 15-20 másodpercig meg is ülnek, utána már biztosan valami mást akarnak majd csinálni. Ha tehát le tudod kötni valamivel a figyelmüket, vagy a fotózásból egy játékot tudsz alakítani, akkor ne fogd vissza magad. Menjetek ki például az állatkertbe, vagy a játszótérre! Ha te is jókedvű, mókás kedvedben vagy, a kis portréalanyaid is gyakrabban fognak egy ízeset kacagni a kép kedvéért.

_1190921

5. Vigyél nekik valami rágcsálnivalót

Az éhes család olyan, mint az éhes fotós – nem azt nyújtják, amit elvárnak tőlük. Vigyél aprósüteményt, ropit, műzliszeletet (egyeztess a szülőkkel, hogy mit kedvelnek), de az innivalóról se feledkezz meg. Főleg egy hosszabbra nyúló fényképezkedés során jöhet jól az ellátmány.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...