Tükörreflexest imitál a Samsung csúcskategóriás MILC gépe, az NX1

Úgy tűnik, a Samsung továbbra is a dSLR vázak formavilágával akarja hangsúlyozni a felsőkategóriás tükör nélküli rendszerkompaktjainak „felsőbbrendűségét”, de valószínűleg az eladási számok is magasabbak lehetnek majd, hiszen az „Elektromos Boltokban” a polcokra kitett tükörreflexes fényképezőgépek között nagyszerűen megbújhat az NX1 is azt remélve, hogy egy óvatlan vásárló őt markolja majd meg. De ne legyek már ennyire rosszmájú, az NX1 pofás darab lett (remélhetőleg nem lesz olyan műanyag hatású, mint az NX30), a kiszivárgott speckók alapján pedig kifejezetten izgalmas masinának tűnik!

nx1

A képérzékelő APS-C méretű, felbontása 28 MP. A forrás azt állítja, hogy ez a CMOS lapka már az ISOCELL technológiára épít, amely jobb képminőséget ígér, hiszen az egyes pixelek közti elektronikus „áthallást” a gyártó lecsökkentette (az ISOCELL egyfajta hátulról megvilágított szenzortechnológia, amit kibővítettek oly módon, hogy az egyes fotódiódák közé „gátakat” építettek, hogy az elektronvándorlást megakadályozzák – így például alacsonyabb zajszintet lehet elérni, de a színek összefolyása (color bleeding) is elkerülhető). Az érzékenységet ISO 100 és 51 200 között lehet beállítani; mozgóképek legfeljebb 4K felbontásban készülhetnek 30/24p képsebességgel. Az NX1-gyel a Samsung egy „forradalmian új fázisérzékeléses AF rendszert” fog bemutatni, aminek eredményeként a sorozatfelvételi sebesség 15 kép/mp követőfókusszal!

nx1a

A hátoldalon egy 3”-os, dönthető, AMOLED technológiára támaszkodó érintőkijelző található. A víz- és porálló, magnéziumötvözetből készült vázban lesz beépített WiFi és NFC modul. Az NX1-et hivatalosan hétfőn jelenti be a gyártó, árát egyelőre nem tudni, de a boltokba idén októberben kerülhet. (Forrás: photorumors.com)

nx1b

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...