A szelfi-karral többé senki sem tűnik magányos lúzernek

A naponta több milliónyi újabb önarckép közül nagyon sokat magányos nők/férfiak készítenek, hogy a közösségi hálóba feltöltve legalább a boldogság látszata meglegyen a külvilág felé, hogy „utazok, boldog vagyok, fotózgatok”. A szelfi-botok és különféle alfajai közül azonban a szelfi-kar a legrafináltabb, hiszen azt a benyomást kelti, hogy az önarckép készítője nincs is egyedül, sőt, az önarckép nem is önarckép, hanem az alany „kedvese” készítette a fotót.

selfikar1

A prototípust, melynek anyaga a pillekönnyű üvegszál, Justin Crowe és Aric Snee készítették. A termék célja az, hogy egyszer és mindenkorra megoldást kínáljanak arra a problémára, amit a fényképeken megjelenő magány jelent, hiszen senki sem akar magányosnak látszani a felvételeken. „Azzal, hogy a szelfi-botot egy emberi kar alakjába öntöttük, ezután senki sem tűnik majd elveszett léleknek önarcképein.”.

selfikar2 selfikar3

A kar másik végére (ahol egyébként egy váll majd egy ember következne), egy állítható tartókeret lett felerősítve, amibe a legtöbb okostelefon behelyezhető. A művészek a sikergyanú dacára ezt a gúnyos eszközt egyelőre nem óhajtják kereskedelmi forgalomba bocsátani, de – gondolom én -, ha elég nagyra duzzad az Isten állatkertje, azaz kapnak elegendő zaklatást vásárlójelöltektől, akkor akár még a sorozatgyártás is megtörténhet. Egy tanács tőlem: inkább bal kart öntsenek műanyagból, a fényképezőgépek kioldója ugyanis jobb oldalra esik! (Forrás: designboom.com)

selfikar4 selfikar5 selfikar6

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...