Különleges, CA-csökkentő megoldással érkezett a Canon EF 35 mm F1.4L II USM objektív

Ma reggel jelentette be a japán gyártó népszerű nagylátószögű objektívének, az EF 35 mm F1.4L USM-nek az utódmodelljét, ami – nem meglepő módon – az EF 35 mm F1.4L II USM névre hallgat. Hogy az újonc a kor (és például az 50 MP-es dSLR vázak, az EOS 5Ds/R) elvárásainak megfelelő képminőséget nyújthasson, a mérnökök új technológiákat is bevetettek. Ilyen például a „Blue Spectrum Refractive Optics” lencsetag alkalmazása, aminek szerepe a színhibák eliminálása. A gyártó állítása szerint ez az új, a konvex és a konkáv lencsék közé illesztett BR elem az összes eddigi próbálkozásnál hatékonyabb:

brlencsetag

Az EF 35 mm F1.4L II USM összesen 14 lencsetagból áll (11 csoportba rendezve), melyek közül kettő aszférikus, míg az összes többi „Super UD” jelölésű. A rekesz írisze kilenc lekerekített lamellából áll, ami a kellemes háttérelmosásnak egyik alapfeltétele. A legkisebb tárgytáv 28 cm, az élességállításért a már sokszor bizonyított USM ultrahangos motor felel, ami gyors és halk fókuszálást tesz lehetővé. Az EF 35 mm F1.4L II USM felépítése masszívabb elődjénél; nem csak az időjárásálló tulajdonságokon javítottak a mérnökök, hanem az építéskor használt anyagok is tartósabbak, ellenállóbbak lettek. Ennek tükrében az újdonság 180 grammal lett nehezebb a régi modellnél.

35f14ii

Az objektív legnagyobb nagyítása 0,21-szeres, az élességállítás belsőleg történik (nincs hosszváltás), tömege 760 gramm, mérete 80 x 106 mm, szűrőmenetének átmérője 72 mm. A Canon EF 35 mm F1.4L II USM októbertől lesz megvásárolható 1800 dolláros áron, ami – szerencsére – jóval alacsonyabb, mint a korábbi pletykákban szereplő összeg.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...