Ez a fickó fogta magát és alvázvédővel kente be az objektíveket

„Sokan nem tudják rólam, hogy néhanapján befestem a fotós felszerelésemet. Van, amikor csak a lencsevédő kupakokat, de van, amikor teljes objektíveket, hogy ellenállóbbá, strapabíróbbakká tegyem őket. A képeken például a Panasonic 100-300 mm és a Panasonic 42,5 mm Nocitcron látható. Azonban senkinek sem ajánlom, hogy utánozzon engem, ha még valaha el akarja adni a portékáját! Nekem már mindegy, mert amióta 2008-ban eladtam a Nikon dSLR felszerelésemet, eléggé elmélyültem a m4/3 rendszerben – és sosem bántam meg. Eddig csupán azt kifogásoltam némelyik m4/3-os objektívben, hogy eléggé műanyagos felépítésűek […]. Elkezdtem azon gondolkodni és ötletelni, hogy vajon mit tehetnék annak érdekében, hogy ezek a darabok strapabíróbbá váljanak. Így hát megszületett at ötlet, hogy gumi alapú alvázvédővel kenjem le a tubusokat az extra védelem érdekében. A lenti két objektív már nem az elsők között szerepeltek, amik megkapták ezt az utókezelést. […]

"OLYMPUS DIGITAL CAMERA"

Nem mindegyik gumi alapú alvázvédő felel meg a célnak, sőt, van olyan, ami kifejezetten alkalmatlan erre a célra. Ezeket érdemes nagy ívben elkerülni, mert csak kárt tennénk velük a portékánkban. A legjobb, amit erre a célra találtam az Evercoat Automotive Premium Rubberized Undercoating, ami különösen strapabíró. […] A lekezelt objektívek sokkal jobb fogásúak, erősebbnek, ellenállóbbnak hatnak, és időjárásállóak is egyben. Az alvázvédőnek hála a fotós cuccom sokkal jobban bírja a gyűrődést, és tovább marad újszerű állapotban.

"OLYMPUS DIGITAL CAMERA"

A kezelés előtt szigetelő szalaggal ragasztottam le azokat a felületeket, amiket nem szerettem volna bevonni; egy óra alatt szárad, 24 óra alatt lesz végleges ez a felületkezelés (a szaga is ekkor kezd elillanni az alvázvédő szernek). Néha – az extra biztonság érdekében – két rétegben viszem fel a védőréteget – de azért óvatosan kell eljárnom, nehogy túlzásba vigyem a dolgokat. Azok a fotós eszközök, melyeket így már öt évvel ezelőtt lekezeltem, mind a mai napig újszerűek. És még ott az a kellemes érzés, hogy rajtam kívül ezt az eljárását még senki más nem próbálta ki. […]” – írja Nate Cowlishaw, a talkingtree.org szerzője, akinek a weboldalán további képek is megtekinthetőek az alvázvédett fotós eszközökről.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...