GoPro tulajok, ezt a nevet jegyezzétek meg: Aetho Aeon a stabilizátorok netovábbja!

„Olyan videót vegyél fel, amit megéri megnézni” – szól az Aetho Aeon egyik szlogenje. Kifejezetten a GoPro Hero kalandkamerákhoz lett kifejlesztve ez a kézben tartható stabilizációs rendszer, amivel akár táncra is perdülhetünk videózás közben, akkor sem fog bemozdulni a kézben tartott kamerával felvett mozgókép. Az Aeon egy olyan gimbal, amit kifejezetten az emberi kézhez terveztek, tehát nem egy drónra, kránra vagy más közbenső hardverre rögzíthető egységgel állunk szemben. A gyártó a tervezés során az esztétikus külsőt és a hatékony működést tartotta szem előtt; már a 3D nyomtatással készített prototípus is lenyűgöző és meggyőző egyszerre.

aethoaeon1

Ellenben más gyártók hasonló termékeivel, az Aetho Aeon nem egyfajta keretrendszer, hanem egy műanyag, érdesített felületű, ívelt markolat, aminek hosszabb időtartamú használata is kényelmes. Ha összeszereltük a GoPro kamerát a 3-tengyeles Aetho Aeonnal, egyszerűen csak célozzuk meg a témát öklünk bütykeivel és máris vehetjük fel a videót. Az Aeonon van egy kis joystick, amivel jobbra-balra illetve fel és le mozgathatjuk a kamerát (svenkelés) úgy, hogy közben aktív marad a bemozdulások kiküszöbölése. A beépítet kör alakú kijelzőn pedig azt is látjuk, amit épp filmezünk. A termék aljára egy szabványos GoPro foglalatot szereltek, amivel a teljes szettet sisakra, szelfibotra vagy bármi egyéb, azzal kompatibilis eszközre szerelhetünk.

Shoot video worth watching with Aeon. Now on Indiegogo! from Aetho LLC on Vimeo.

Fenti videón élőben tekinthető meg az USB vezetéken keresztül tölthető Aetho Aeon működése. A fejlesztők egyelőre pénzt gyűjtenek az indiegogo.com kalapozó oldalon, hogy beindulhasson a tömeggyártás – az első Aetho Aeonokat már 2016 elején le szeretnék szállítani. Aki gyors, az 300 dollárért biztosíthat magának egy stabilizátort, de aki késik, az is csak egy ötvenest fizet felárba. (Forrás: engadget.com)

AeonIndiegogoGIFs_v4_RGB

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...