Hírek a reggeli kávé mellé: firmware, szoftverfrissítés, új fényképezőgép stb. – Frissítve!

Nikon: a Nikon bejelentette ViewNX-i szoftverének legfrissebb kiadását. Az 1.1.0a Microsoft Windows operációs rendszer alá tölthető le innen, s alábbi újításokat, javításokat tartalmazza:

Nikon-ViewNX-i

  • A Picture Control Utility 2 most telepítésre kerül a ViewNX-i szoftverrel.
  • Edit (Szerkesztés) munkaterület és Adjustments (Módosítások) paletta hozzáadva a retusálási funkciókhoz, hasonlóan a ViewNX 2-ben elérhetőkhöz.
  • Javítva egy probléma, amely miatt a ViewNX-i Show Focus Point (Élességpont megjelenítése) funkciója más pozícióban jelenítette meg az élességpontot, mint ahol a D750 kereső élességpontja volt látható.
  • Kiküszöböltük azt a problémát, amely megakadályozta a ViewNX-i telepítését, és a következő üzenetet jelenítette meg: „This action is only valid for products that are currently installed.” (Ez a művelet kizárólag a már feltelepített termékek esetén hajtható végre.).
  • A török nyelv támogatása.
  • A Windows 10 támogatása.

Olympus: az Olympus bejelentette Stylus SH-3 és TG-870 kompakt fényképezőgépeit, ám mindkét masina egyelőre csak a japán belpiacon lesz kapható. Az SH-3 a tavaly bemutatott SH-2-höz képest csupán minimális eltéréseket mutat (4K videó 15 kép/mp képfrissítéssel, +féltucatnyi új művészi szűrő).

sh3

A Tough TG-870 tudástára is bővült pár új művészi szűrővel, van WiFi és GPS modul, 15 méterig vízálló, 2,1 méteres magasságból leejtve sem lesz baja, -10°C-ig fagyálló, és akár én a 100 kilómmal is ráállhatok, akkor sem szakad ösze.

Frissítés: A Tough TG-870 itthon is kapható lesz, a bejelentés március elején várható.

tg870

Az Olympus-nál maradva még egy kicsit: az M.Zuiko Digital 9-18 mm F4-5.6 ultra nagylátószögű objektív vezérlőszoftverét frissítették a mérnökök, ám az új firmware semmi különlegeset nem hozott. A gyári leírásban csupán annyi szerepel, hogy „javítottuk az 50/60 kép/mp-es videók stabilitását”. Nos, akármit is jelentsen ez, aki akarja, frissítheti optikájának alapszoftverét az Olympus Digital Camera Updater szoftveren keresztül.

Olympus_261503_M_Zuiko_Digital_ED_9_18mm

m4/3: öt új gyártó/vállalkozás csatlakozott az egyre népszerűbb m4/3 rendszerhez. Immár a Xacti Corporation, a nac Image Technology Inc., az Autel Robotics Ltd., a Meitu (Xiamen Meitu Mobile Technology Co., Ltd.), és a 3db Hardware Technology Inc. is tagja a klubnak.

m43logo

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...