Rengeteg változást hoz a Nikon D5 új vezérlőszoftvere

Megjelent ma a korábban beígért új firmware a Nikon D5 csúcskategóriás dSLR fényképezőgéphez, ami rengeteg újítást, javítást tartalmaz. Nem is szaporítom tovább a szót, idézem a Nikon magyar weboldalán található szöveget, ahonnan a vezérlőszoftvert le is lehet tölteni, íme:

nikon_d5_artsy

A fényképezőgéppel rögzíthető videók maximális hossza mostantól 29 perc 59 másodperc. A videókat legfeljebb 8 fájlra bontva rögzíti a készülék, az egyes fájlok mérete maximum 4 GB lehet. A fájlok a ViewNX-i 1.2.0-ás vagy újabb kiadásának videoszerkesztő funkciójával összeilleszthetők. *
• A VIDEOFELVÉTEL MENÜ kibővült az Elektronikus VR menüelemmel. Felhívjuk figyelmét, hogy az elektronikus rázkódáscsökkentés 3840 × 2160 és 1920 × 1080 kivágás képméret-beállításokhoz nem áll rendelkezésre, illetve hogy az elektronikus rázkódáscsökkentés használata közben a látószög valamelyest csökken. *
• A FÉNYKÉPEZÉS MENÜ kibővült a Vibrációcsökkentés menüelemmel. *
• Az AF mező mód keresős fényképezés során elérhető beállításai kibővültek a Dinamikus AF mező (9 p.) lehetőséggel. *
• A keresős fényképezés során alkalmazott automatikus élességállítást érintő főbb változások a következők:
– Javult a fényképezőgép reakcióideje abban az esetben, amikor az f1 Egyéni beállítás (Egyéni vezérléskiosztás) > AF mező mód vagy AF mező mód + AF-BE menüpontjában az Automatikus AF mező funkcióhoz társított gombot lenyomják az automatikus AF mező ideiglenes kiválasztásához.
– A témakövetés jobb eredményt hoz abban az esetben, ha az a5 Egyéni beállítás (3D követési célterület) Széles lehetőségét állítják be, amikor az AF mező mód 3D követés eleme van érvényben.
• A következők tekintetében változott a böngészőben megjelenő felvételi mód kijelző, amikor a HTTP kiszolgáló mód Néma fényképezés beállítása van érvényben:
– „SL” („néma”) ikon jelenik meg a kioldási mód gombon.
– A sorozatfelvétel kioldási módok „még készíthető képek száma” kijelzője mutatja a hátralévő időt.
– Az expozíciókompenzáció immár ±3 Fé-vel módosítható.
• Láthatóvá vált a fájl neve (az „.NDF” kiterjesztés), amikor HTTP kiszolgáló módban a porszemcse-eltávolítási adatokat teljes képes módban vagy a képnézegetőben megjelenítik a böngészőben.
• A számítógépek, iPad készülékek és Android operációs rendszerrel ellátott eszközök böngészőjének kijelzőjén immár sorszám szerint, 1-től 6-ig jelennek meg a felhasználói fehéregyensúly-beállítások, amikor HTTP kiszolgáló módban kiválasztja a felhasználói fehéregyensúly-beállítást.
• Ha a videofelvétel elindul, miközben a fényképezőgép videó élő nézetben élességet állít, akkor a fényképezőgép a felvétel megkezdése előtt leállítja az élességállítást.
• Az alábbi problémákat küszöböltük ki:
– A fényképezőgép esetenként helytelen felvételkészítési dátumot rögzített szökőévekben és hasonló időszakokban.
– A BEÁLLÍTÁS MENÜ Beállítások mentése/betöltése menüpontja a „Saját menüben” tárolt maximum 20 elemből csak legfeljebb 10-et töltött fel.
– A fényképezőgép megjelenítette a Közvetlen (hozzáférési pont) lehetőséggel létrehozandó kapcsolatok titkosítási kulcsát, amikor vezeték nélküli hálózatot keresett a Vezeték nélküli hálózat keresése funkcióval, miközben a BEÁLLÍTÁS MENÜ > Hálózat csatlakozási varázsló Közvetlen (hozzáférési pont) lehetősége volt érvényben.
– Az eszköz néha nem tudott csatlakozni a D5 készülékhez, amikor a Csatlakozás és varázsló bezárása elemet választották, miközben a BEÁLLÍTÁS MENÜ > Hálózat csatlakozási varázsló Közvetlen (hozzáférési pont) lehetősége volt érvényben.
– A Wireless Transmitter Utility segédprogram OS X kiadása nem a várt módon működött, amikor USB-n keresztül csatlakozó fényképezőgépen szerkesztett vagy hozott létre profilokat, miközben a Hálózat > Hálózati beállítások menü Jelszavas védelem funkcióját bekapcsolták vezeték nélküli vagy Ethernet helyi hálózatokhoz.
– A fényképezőgép esetenként nem megfelelően jelenítette meg a RETUSÁLÁS MENÜ Levágás funkciójával létrehozott képeket.
– Amikor a visszajátszás zoomot a kártyaművelet jelzőfényének bekapcsolt állapotában használták, az alábbi esetekben előfordult, hogy a kép nem jelent meg megfelelően, illetve a fényképezőgép nem az aktív élességpontra közelített rá:
• A RAW 1. foglalat – JPEG 2. fogl. beállítást választották a FÉNYKÉPEZÉS MENÜ 2. fogl.ban levő kártya haszn. menüpontjában,
• A VISSZAJÁTSZÁS MENÜ Kép megtekintése menüpontjának Be lehetősége volt érvényben,
• A memóriakártyákat illesztettek mind az 1., mind a 2. foglalatba, és
• A NEF (RAW) és JPEG képeknek különböző volt a méretük.

Hirdetések:
Weboldal készítés

.

Ezek is érdekelhetnek...