Bemutató: Vanguard Endeavor táskacsalád nem csak természetjáróknak!

A Vanguard méltán népszerű (fotós)táska kínálata egy új családdal bővült, melynek tagjait a gyártó elsősorban – de nem kizárólag – természetjáróknak ajánlja. A jelenleg három tagot számláló paletta az „Endeavor Bag” nevet viseli; nálam bemutatóra egyelőre a hátizsák (Endeavor Bag 1600), és a deréktáska (Endeavor Bag 400) járt, az Endeavor Bag 900, azaz a válltáska még várat magára.

e400_main

Az Endeavor Bag 400 vízlepergető, erős szövet külsőt kapott. A táska tetején egy nagy szakítószilárdságú fogantyú található, így akár kézitáskaként is funkcionálhat a termék. A 400-as két szekcióra osztható: az elülsőbe iratainkat, mobiltelefont, kulcsot, memóriakártyákat, hordozható merevlemezt és egyéb apróságokat helyezhetünk; a gyártó leírása szerint ezek a zsebek szinte teljesen védettek a beázás ellen.

e400_outsidepockets

A táska belseje puha, kellően vastag szivacsozással ellátott; a tépőzáras kialakítású szeparátorokkal a belső teret felszerelésünk és igényeink szerint formálhatjuk. Egy 10”-os táblagép, egy MILC váz, két objektív kényelmesen és biztonságosan elhelyezhető a belsejében.

e400_inner1

A táblagép helyén a gyártó honlapján található termékfotókon egy nagy, madárhatározó könyv látható; a fényképezőgép mellé pedig bionokulárt is csomagolhatunk – kinek mire van igénye.

e400_inner2

A belső nagyobbik zseb egy cipzáras rekesszel is el van látva, ahová más, lapos (pl. papír alapú térkép) tárgyat rakhatunk.

e400_inner3

Az Endeavor Bag 400 érdekessége a kihúzható kézmelegítő, aminek a természetjárók nagyon fognak örülni, ha késő ősszel, vagy télen, nagy hidegben kelnek útra. A kézmelegítő ráadásul hőakkukkal is fűthető. Ennek a részletnek az az előnye, hogy hosszas távcsövezés, vagy fotózás után, ha már úgy érezzük, hogy lefagytak az ujjaink, nem kell (ismételten) kesztyűbe bújni, hanem elég csak pár percre két oldalról belebújni. A kézmelegítőt a mellékelt pánttal táska nélkül, külön is viselhetjük.

e400_handwarmer

Kép forrása: Vanguard

Az Endeavor Bag 400 deréktáskát hasunkon vagy oldalunkon is hordhatjuk, ahogy épp kényelmes.

e400_onbody

Erre a termékre a 2 éves alapgarancia mellé 20 éves kiterjesztett jótállást vállal a gyártó, ami igen bizalomgerjesztő adat! Az Endeavor Bag 400 tömege 920 gramm, külső anyaga 1000D poliészter, belseje 210D nejlon. Mérete 350 x 160 x 210 mm, űrtartalma kereken 6 liter. Oldalsó zsebeibe akár félliteres italos flakon is elhelyezhető. Természetesen az Endeavor Bag 400 sem marad esővédelem nélkül: a beépített zsák gyorsan és könnyedén ráhúzható a táskára.

Egy pár mérettel nagyobb a Vanguard Endeavor Bag 1600 hátizsák, amibe jóval több útravalót csomagolhatunk, mint a táskacsalád másik két tagjába: összesen 26 literes űrtartalommal bír az 1600-as. Mint a 400-as, úgy az Endeavor 1600 anyaga is strapabíró, vízlepergető hatású, speciális szövet. A pántrendszeren kívül két füllel is ellátta a gyártó, így kézben is kényelmesen hordozható.

e1600_main

Kívül, a hátoldalon legfelül egy kis cipzáras zsebet találunk, amit iratainknak, és más, kisebb méretű tárgyaknak alakítottak ki. Itt tényleg csak azok a dolgok férnek el, melyeket adott esetben gyorsan kell elérni, mint például pénztárca, kulcs, vagy személyi stb.

e1600_toppocket

Érdekessége a Vanguard Endeavor Bag 1600-nak, hogy a viselése különösen kényelmes. Egyrészt a pántrendszernek hála a táska szinte testünk részévé válik (széles vállpántok, derékpánt és mellpánt gátolja a táska mozgását, bőrfelületünk kidörzsölődését), másrészt a speciális szellőzőrendszernek köszönhetően még a nyári hőségben sem kell attól tartani, hogy hátunkra izzad a hátizsák – a merev keretes hálórendszer távol tartja hátunk felületétől a hátizsák hátlapját, így ott szabadon keringhet a levegő.

e1600_straps

Mindkét oldalon találunk egy-egy cipzáras fiókot, melyek közül a (hátulról nézve) jobb oldali különleges, hőtartó kialakítású. Elsősorban ételeinket tartja hűvösen, de a meleget sem engedi elszökni a thermofóliával bélelt zseb. A zsebek külső oldalán gumírozott nyílású hálót helyezett el a gyártó; ezeket a fachokat üdítőitalok, ásványvizek, vagy akár kisebb termoszok elhelyezéséhez alakították ki.

e1600_sidepockets e1600_views

Az Endeavor Bag 1600-hoz két, bajonettes pánt is jár. Elsőre talán nem egyértelmű, hogy mi célt szolgálnak ezek, ám a gyártó honlapjáról kiderül, hogy binokulárt rögzíthetünk általuk a hátizsákhoz, így az mindig kéznél van, ha madár lesre indulunk az erdőbe.

e1600_binostraps

Kép forrása: Vanguard

A Vanguard mérnökei úgy alakították ki az Endeavor Bag 1600-at, hogy azon akár több állványt (mono- és tripod) is magunkkal vihessünk a kirándulásra. Nem csak a táska hátoldalára, hanem oldalaira is felerősíthetőek a támasztékok.

e1600_onbody1 e1600_onbody2

A hátizsák aljára egy nagyon erős, víztaszító felületű nejlonlap lett felvarrva, így akár saras terepen is nyugodtan letehetjük a táskát, ha elfáradtunk, vagy elő szeretnénk venni valamit a belsejéből.

e1600_bottompad

A Vanguard egy kis táskát is mellékel az Endeavor Bag 1600-hoz. Eredetileg ezt egy kisebb binokulár szállításához ajánlja a gyártó, ám egy Panasonic DMC-GX7/GX8 méretű tükör nélküli rendszerkompakt is kényelmesen elfér benne egy alapzoommal, vagy egy fix objektívvel.

e1600_smallbag1

Ezt a kis táskát többféle ponton rögzíthetjük a hátizsákhoz: vagy a derékövnél, vagy akár oldalra, felülre is rápattinthatjuk az 1600-ra. A kis táska övpántját egy erős patentszem kapcsolja össze, ami elég biztos viselést garantál.

e1600_smallbag2

A hátizsák belső kialakítása elsősorban a természet-megfigyelők igényei szerint lett kialakítva, de a „digitális nomád” céljainak megfelelően is remekül belakható. Ahol az eredeti ajánlás szerint a szívócsonkos italos zsák található, ott akár egy 10”-os táblagép is kényelmesen elfér.

e1600_drink

Kép forrása: Vanguard

e1600_inner1

Az eredetileg spektívek szállítására kialakított, tépőzáras odúban például teleobjektívvel szerelt tükörreflexes, vagy tükör nélküli fotómasinát is tárolhatunk, ha nem csak megfigyelni, hanem fotózni is szeretnénk.

e1600_spektiv

Kép forrása: Vanguard

e1600_inner2

A Vanguard Endeavor Bag 1600 szintén két éves alapgaranciával kapható, ami 20 év kiterjesztett jótállással egészíthető ki. A természetjáróknak ajánlott hátizsák 2,31 kilogrammot nyom, mérete 320 x 170 x 560 mm, külső anyaga 1000D poliészter, belseje 210D nejlon. A Vanguard adatlapja szerint akár egy 15”-os notebookot is eltárolhatunk benne. Természetesen ehhez a táskához is jár a beépített esővédelem, amit gyorsan és könnyen lehet ráhúzni a hátizsák egészére.

A Vanguard új termékcsaládja rendkívül ötletes, praktikus elemekkel spékelt táskákból áll, amiket tényleg inkább a tartalmas kirándulásokra terveztek. Ez azonban ne riasszon el egy fotóst sem, hiszen többféle módon alakítható át fotós bevetésekre a 400-as és az 1600 egyaránt. Mindkét modell megkapja tőlem az ezüstérmet, azaz „Ajánlom” őket.

ajanlom

Vanguard Endeavor Bag 400
Vanguard Endeavor Bag 1600

A Vanguard Endeavor Bag 400, 900 és 1600 megvásárolható a Tripont Foto Video Kft. webboltjában. Áruk ebben a sorrendben bruttó 17 899,- Ft, 38 900,- Ft, és 54 900,- Ft.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...