Bemutató: Manfrotto Windsor táskacsalád Backpack hátizsák

Tavaly november végén jelentette be divatos táskacsaládját a Manfrotto, aminek első tagját, a Windsor Messenger M-et már sikerült is egy bemutató erejéig megszereznem. Ezúttal a Windsor család második tagját, a Backpacket, azaz a stílusos hátizsákot kaparinthattam meg a Manfrotto Magyarországtól. A Windsor Backpack egy hibrid táska, ami ötvözi a hagyományos, azaz „sima” hátizsákot a fotóssal: felülre tetszőleges útravalót, míg alulra a fotós felszerelést csomagolhatjuk. Íme, a részletek!

A Windsor család tagjai elsősorban városi csatangoláshoz, munkába járáshoz alkalmasak; az igazi keménykötésű fotós táskák strapaállóságát ezek az előkelő darabok nem kapták meg. Ez persze nem azt jelenti, hogy az értékes tartalom megfelelő védelme ne lenne biztosítva: a Manfrotto Protection System itt is ugyanúgy elnyeli az ütődéseket, de a táska külseje érzékenyebb a durva használatra. A hátizsák anyaga speciálisan felületkezelt szövet, ami vízlepergető, azaz könnyű esőben, ködszitálásban nem ázik el a belbecs.

A felső, általános célú szekció szája egy madzaggal összehúzható, ezen túlmenően pedig két, mágnessel záródó pánt tartja a fedőlapot a helyén. Ezek a mágneses zárak automatikusan összepattannak, de ha nagyon megpakoljuk a hátizsákot, akkor kézzel „meg kell vezetni” őket, hogy a helyükre ugorjanak. A zár ereje megfelelő, de versenyben sincs a hagyományos övcsatos zárak biztonságával.

Kívül egy nagy, cipzárral zárható zsebet találunk, ahová például jegyzeteinket, könyvet, papír alapú térképet, kisebb táblagépet helyezhetünk el.

Bal oldalt egy szintén cipzárral zárható oldalzseb lett elhelyezve, ami pont akkora, hogy egy csomag papír zsebkendő, egy nagyobb okostelefon, igazolványaink, és pár apróság is elférjen benne. Belsejét egy szövet válaszfal osztja ketté.

A cipzárak végállásainál egy-egy apró, bőrből készült fülecske gondoskodik az eleganciáról. Ezeknek a fülecskének javarészt esztétikai feladatuk van, de a cipzár kocsijának túlfutását is megakadályozzák.

A hátizsák hátunkra felfekvő felülete gazdagon szivacsozott. A megfelelő szellőzésről a széles légcsatornák gondoskodnak, így még nyáron is kisebb az esélye a táskával való összeizzadásnak. A vállpántok is kellemesen szélesek, vastagok – a viselet még jól megpakolt hátizsák esetén sem válik kényelmetlenné. De ne feledjük: a Windsor Backpack elsősorban egy városi, elegáns hátizsák, ahol az esztétikum kapta a nagyobb hangsúlyt.

Ha felnyitjuk a fedelet, a fenti kép fogadja a nézelődőt. Hátul, a Manfrotto feliratú címke alatt található a notebook zseb. Ebben egy 14”-os notebook is kényelmesen elfér, a 10”-os táblagépemet úgy nyelte el, hogy azt hittem, többé nem látom viszont..

Ha jobban odafigyelünk, akkor láthatjuk, hogy elől egy cipzáras, hálóval elválasztott fach is ki lett alakítva a felső részben. Ebbe javarészt lapos tárgyakat rejthetünk, mint például külső merevlemezt, vagy egy nagyobb méretű memóriakártya-tartót.

Alulra akár egy 70-200 mm-es objektívvel szerelt fényképezőgépet (legfeljebb egy közepes méretű dSLR vázat), és plusz két objektívet pakolhatunk. A fotós rekesz oldalról érhető el, de egészben ki is emelhető a hátizsákból, ha nem akarjuk magunkkal vinni.

A fotós alegységhez tépőzáras elválasztókat is kapunk, melyek közreműködésével tetszés és igény szerint alakíthatjuk a fotós rekesz belsejét.

Kívül, a hátizsák hátoldalán alul két bőrpántot helyezett el a gyártó. Ezeknek az a célja, hogy vagy nagyobb esernyőt, vagy egy háromlábat vihessünk magunkkal utunkra (190-esnél nagyobbat nem fognék fel). Elegáns megoldás, de nem az ideges, siető fotósnak való, mert a tüskés csatok be- és kifűzése nem megy olyan gyorsan, mint a fotós hátizsákoknál megszokott pattintós változatoké.

Amint az a lenti fotón is látszik, hölgyeknek is ajánlható a Manfrotto Windsor Backpack:

Nekem kifejezetten tetszett a modularitása, hogy igény szerint akár sima hátizsákként is használhatom, hogy kifejezetten elegáns a megjelenése, kényelmes a viselése. A hátizsák üresen nagyon könnyű, de ennek ellenére a fotós rekesz megfelelő védelemmel rendelkezik. Nyilván nem olyan strapabíró a külseje, mint a kifejezetten fotós célokra fejlesztett, „fekete” változatoké, de a Windsor táskacsalád nem is arra való, hogy erdőben, mocsárban, hóban, szakadó esőben, sivatagban, vagy a Holdon használjam. Viszont ha üzleti partnerekhez megyek, és magammal akarom vinni a fényképezőgépemet is, akkor kellően elegáns és kicsit sem tolakodó hatású. A Manfrotto Windsor Backpack bruttó 49 900 forintért vásárolható meg a Manfrotto Magyarország viszonteladóinál. Tőlem jár neki az Ezüstérem, azaz „Ajánlom”!

Manfrotto Windsor Backpack

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...