A Vanguard Endeavor Bag 900 oldaltáska bemutatója

Múltkori cikkemben bemutattam a Vanguard Endeavor táskacsalád két másik tagját, az Endeavor Bag 1600-at és az Endeavor Bag 400-at, ám az Endeavor Bag 900 kimaradt a beszámolómból. Ezt a hiányosságot a mostani cikkemmel szeretném pótolni, hiszen a 900-as bitang jó fotós oldaltáska!

main

Míg a 400-as egy főként MILC rendszerek tulajdonosainak ajánlható, profi kivitelezésű deréktáska, addig az 1600-as Endeavor egy elsősorban túrázásra kihegyezett, és csak másodsorban fotósoknak való hátizsák. Pont a két táska közé ékelődik – és nem csak a mérete miatt – az Endeavor Bag 900, amit a gyártó szintén a természetjáróknak fejlesztett, ám tökéletes fotós oldaltáska is egyben.

views1

Mint a másik két Endeavornál, úgy itt is nagyon erős, strapabíró és vízlepergető hatású anyagból készült a külső része – tehát a 900-ast is „üthetjük-vághatjuk”, bírni fogja! Az összesen 16 literes térfogat elég sok fotós, és megfigyelő cucc elhelyezésére alkalmas, így nem csak fényképezőgépet és objektíveket, hanem binokulárt, táblagépet, vagy mást is magunkkal vihetünk a vadonba. A Vanguard Endeavor Bag 900 testünk felé eső oldala szellőző, porózus anyaggal van beborítva, ami csökkenti az összeizzadás veszélyét (az izzadt bőrfelület könnyebben kidörzsölődik, érzékenyebb lesz). A tőlünk távol eső oldala pedig egy lecsatolható borítóval van ellátva, aminek szerepét kicsit lentebb majd még látni fogjuk.

views2

Mindkét oldalon cipzáras és gumírozott szájjal ellátott zsebek találhatóak, az egyik ezek közül ráadásul „termoszos” kivitelű, tehát ha meleg vagy hideg ételt/italt szeretnénk magunkkal vinni a kirándulásra, így annak sincs akadálya.

pockets2

Nos, a Vanguard Endeavor Bag 900-on akár két állványt is elhelyezhetünk, illetve egy nagyobbat vagy/vagy pozícióban:

tripodcarriage

Ha a kényelmes, nagy fülek (patenttal összekapcsolhatóak) segítségével kézben vinnénk a táskát, akkor érdemes felülre helyezni a tripodot, de ha oldalunkon hordjuk az édes terhet, akkor – szerintem – kényelmesebb az oldalsó felfogatást használni. A fentebb említett, csatos borítónak itt van szerepe, ugyanis az állvány felfogatásában ez is aktívan részt vesz.

pockets1

Ha nem viszünk magunkkal háromlábat, vagy azt a táska felső részére csatoltuk, akkor az elülső oldalon található zsebet is maximálisan kihasználhatjuk, törékeny, érzékeny eszközeinknek sem esik baja.

onbody

A Vanguard Endeavor Bag 900 oldal- vagy válltáska (kinek melyik elnevezés tetszik) mérete pont a még kényelmesen hordozható kategórián belül van; a gyártó jól kihasználta a rendelkezésre álló méretet és űrtartalmat:

innermain

Ha csak fényképezőgépet és objektíveket vinnénk magunkkal, azaz nem madárfigyelésre indulunk, akkor akár két vázat és három-négy optikát is magunkkal vihetünk. A belsőt igényeink szerint alakíthatjuk a tépőzáras elválasztók segítségével. Fontos megemlítenem, hogy a táska oldalfalai és a fő szeparátorok az átlagosnál vaskosabbak, egyszerre puha és kemény a kialakításuk: elég kemények ahhoz, hogy megtartsák alakjukat, de elég puhák ahhoz, hogy kiemelkedően jó biztonságban tartsák érzékeny fotós cuccainkat. A fenti képen látható, hogy még egy 10”-os táblagép is „lötyögősen” elfér a külön zsebben. Amit én pakoltam a táskába: Olympus OM-D E-M5 Mark II, Olympus 17 mm F1.8, Olympus 40-150 F2.8, Panasonic 7-14 mm F4, Panasonic 30 mm F2.8 makró. A fentebbi fotókon egyébként egy közepes méretű tripod, a Manfrotto 190 állvány látható.

zipper

A felszerelésünk védelme érdekében a belső cipzárak fedett kocsi parkolóval lettek ellátva, így a cipzár fém kocsija nem karcolja össze a becsomagolt eszközöket.

raincover

Természetesen kapunk esőköpenyt is a táskához, így a szakadó esőtől sem kell majd félnie a kiránduló lelkűeknek. Igaz, a táskák megítélésénél a műszaki tartalom mellett a saját igényeim is beleszólnak az értékelésbe, s én elsősorban hátizsák-párti vagyok, de a Vanguard Endeavor Bag 900 annyira profi lett, és az árát is sikerült olyan jól eltalálni, hogy elkerülhetetlen az aranyérem: tőlem jár neki a „Kedvenc” titulus!

kedvenc

Vanguard Endeavor Bag 900

A Vanguard Endeavor Bag 900 megvásárolható a Tripont Foto Video Kft. webboltjában. Ára bruttó 38 900,- Ft.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...