1,9 MP-es éjjellátó kompaktgéppel állt elő a Casio

Nem, nem írtam el a címben szereplő felbontást: a Casio Exilim EX-FR110H kompakt fényképezőgépnek valóban csak 1,9 MP a felbontása! A strapabíró kamerában egy hátulról megvilágított (BSI) CMOS képérzékelő játssza a főszerepet, melynek érzékenységét egészen ISO 51 200-ig lehet emelni. Az alacsony zajszintért azonban nem csak az alacsony felbontás (és a vélhetően „nagy” pixelméret) felel, hanem az új zajszűrő algoritmus is. Sajnos, a Casio nem közli a CMOS méretét, de nagy valószínűséggel a szokásosnál is kisebb, kb. 1/2,7”-1/3”-os lapkamérettel számolhatunk (2,87 mm a gyújtótávolság, amit ekvivalens 20 mm-ként említenek).

casio1

A gyártó e termékével elsősorban a barlangászokat, éjszakai túrázókat célozza meg, akik akár szafarira is magukkal vinnének egy „fényérzékeny” gépet. Az ekv. 20 mm gyújtótávolságú optika F2.8-ról indul; a beépített 3”-os kijelzőnek egy speciális, „sötét” üzemmódja is van, így a sötéthez szokott szemet nem zavarja fotózáskor a háttérvilágítás erős fénye. Az Exilim EX-FR110H is az „FR” gépsorozat jellemzőit örökölte, azaz a lencserendszert lecsatolhatjuk a váz-kijelző egységről – a két részegység közti kommunikáció Bluetooth kapcsolaton keresztül zajlik.

casio2

A Casio Exilim EX-FR110H ütés-, fagy-, víz- és porálló, s legfeljebb Full HD felbontású mozgóképek felvételére alkalmas (30 kép/mp sebességgel), a beépített képstabilizátor pedig 3 FÉ előnyt nyújthat a fotósnak. Jelenleg úgy tűnik, hogy a készüléket kizárólag az ázsiai piacokon fogják árulni (december 9-től kerül a boltokba), de a későbbiek során akár Európába is beszivároghat belőle egy pár darab.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...