Olympus Tough TG-5 – lehet ezt még fokozni?

Külsőségek, ergonómia

Az Olympus Tough TG-5 esetében a gyártó még egy kicsit tovább tudta fokozni a minőségérzetet: a gép kézbe véve kifejezetten masszívnak, tömörnek hat, semmi nem recseg, nem ropog, nem nyeklik-nyaklik. A készülék méretéhez és kategóriájához képest jó markolatot kapott, akár (vékonyabb) kesztyűs kézzel is biztonságosan kézben tartható. Ahhoz viszont, hogy a kezelőszerveket megfelelően kezelhessük, csupasz kézre lesz szükségünk.

A váz elején a beépített vaku mellett egy LED-es fényforrás is látható, amit többféle módon lehet használni, például a megfelelő kiegészítővel makró-fényként folyamatos megvilágítást nyújthat.

A markolat oldalán egy igen erős fémpánt található. Csuklópántot, karabinert ehhez lehet csatlakoztatni – biztos nem fogjuk elhagyni a gépet, ha ezen a felfogatási ponton múlik a dolog. A másik oldalon a HDMI és az USB aljzat rejtőzik a vastag és jól szigetelt műanyag ajtó mögött. Ne feledjük, hogy minden fedelet tisztán kell tartani, a gumiszigeteléseket pedig időnként át kell kenni vékonyan szilikonzsírral, hogy megtartsák tömítő képességüket!

A fényképezőgép hátoldalát a 3”-os kijelző uralja. Ez az egység nem érintésérzékeny, de nem is baj. Oldalról látszik, milyen vastag műanyaglap védi karcolásoktól és repedésektől. A módválasztó tárcsa elhelyezése szerintem nem annyira praktikus, de a helyhiány miatt máshová nem lehetett volna tenni. A kezelőszervek kicsik, de határozott nyomáspontúak.

Az akku és a memóriakártya egy közös rekeszen osztozik. Ezt a rekeszt is egy vastag, jól szigetelt ajtó védi a külvilág elől.

A fényképezőgép tetején a helymeghatározó adatok rögzítésének be-/kikapcsolója, a bekapcsoló gomb, a kioldó (a zoomkapcsoló veszi körbe), és a paraméterező tárcsa látható. A WiFi/GPS modul kis púpja a gép tetejének közepére került. Alul az akku és a memóriakártya rekesze, valamint a műanyag állványmenet kapta meg helyét.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...