Reggeli pletykacsokor a forró tea mellé

Canon

Állítólag 2018-ban, azaz jövőre mutatja be a japán gyártó első igazán komoly tükör nélküli rendszerkompaktját, ami majd egy új, full frame méretű képérzékelő köré épül. A szenzort a szakemberek kifejezetten az új géphez fejlesztik és optimalizálják – új foglalatot és új objektíveket is kapunk vajon? Állítólag már többféle prototípus létezik a laborokban, melyek jelenleg is komoly teszteken mennek keresztül. A forrás azt sugallja, hogy az új MILC lapkája 36-38 MP körüli felbontással érkezik majd; a fentiekben említett új foglalatnak ellentmond az a szövegrész, ami azt állítja, hogy EF bajonettes, illetve azzal kompatibilis lesz a váz. Nos, ha EF bajonettet kap a masina, akkor az jó vaskos lesz a bázistávolság miatt, szóval nem hiszem. Legfeljebb kapunk a géphez egy EF-FFM-ről EF-re konvertert.

Olympus

Október 26-án jelentheti be új, F1.2-es, fix gyújtótávolságú objektívjeit az Olympus. A 17 mm F1.2 PRO és a 45 mm F1.2 PRO lencserendszereket a New Yorki PhotoPlus szakkiállításon lehet majd megcsodálni. Csupán nagyon kicsi esély van arra, hogy új váz is lesz, szóval senki ne várjon egy újabb PEN-t.

Sigma

Szintén hó végére várható a Sigmától egy újabb (frissített) optika: a forrás azt állítja, hogy a 70-200 mm F2.8 EX DG APO OS HSM utódját, vagy utódjait fogjuk megkapni (végre). Szerintem lesz ebből is egy Contemporary és egy Sports változat a 150-600 mm-hez hasonlóan – persze, ki tudja.

A Sigma aktuális 70-200 mm F2.8 riporterzoomja

Yashica

A Yashica már egy ideje egy új fényképezőgép bejelentésével riogatja a rajongókat. Utólag YouTube csatornájukon is jelezték, hogy igen, tényleg bemutatnak majd egy fotómasinát. Ráadásul a bemutató akár már hamarosan, október 10-én is megtörténhet. Nagy valószínűséggel egy újabb (divatos) Polaroid/Instax azonnalképes analóg készüléket kapunk.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...