Bemutatkoznak a Peak Design objektívtáskái: íme, a Range Pouch sorozat

A legjobb dolgokat csináljuk
Dizájnnal foglalkozó cég vagyunk – benne van a nevünkben és a vérünkben is. A termékeinknek innovatívnak kell lenniük, gyönyörűen kidolgozottnak és szó szerint a legjobbnak a saját kategóriájukban. Magasra tettük a lécet, igen, de ez biztosítja számunkra a szükséges kihívásokat és a jófajta korlátokat. Az, hogy tartani szeretnénk a magunk elé kitűzött magas célt, büszkeséggel és elégedettséggel tölt el minket, állandó szellemi tornát jelent, és persze álmatlan éjszakákat.” – olvasható Peter Deringnek, a Peak Design vezérigazgatójának nyilatkozata a Tripont Foto Video Magazin 2017/1 kiadásában (28. old. 1. bekezdés).

És valóban, a PD eddig csak olyan termékeket tett le elénk az asztalra, melyek gyakran egyszerre akár több egyedi ötletet, megoldást is felsorakoztattak. A remek fotós táskák, hordozó rendszerek, és hátizsákok után most egy olyan terméksorozat került hozzám, ami elsősorban objektívek tárolására, szállítására szolgál, de azok mellett rendszervakuk, kisebb drónok, vagy más, gyakran használt eszköz szállítására is nagyszerűen bevethető. A Range Pouch háromféle méretben kapható: nagy, közepes és kicsi áll belőle a fotós rendelkezésére.

Az első, ami kézbevételkor feltűnik, hogy mennyire erős, strapabíró felépítésűek ezek a tokok. Külsejük egyébként vízlepergető hatású, akár erősebb esőben is helytállnak e termékek. Bár nincs habszivacs, vagy más hasonlóan kemény anyag által meghatározott formájuk, a Range Pouch tokok mégis kellően erős tartásúak, és bőven elegendő védelmet nyújtanak a rájuk bízott javaknak. A kemény szivacs nélküli felépítés előnye, hogy üres állapotban laposak, kisebb a helyigényük, mint hagyományos társaiknak. A tok fedele tépőzárral zárható, nincs csat, vagy cipzár, ami lassan nyitható.

A tokok akár kézben is könnyen szállíthatóak, mivel (a legkisebb kivételével) hátoldalukon fogantyú lett elhelyezve. Egyébként a bepattintós gyorsfelfogatók és a PD hordozórendszere által akár nyakban, vállon is viselhetőek a tokok. Akinek egyik megoldás sincs ínyére, az pisztolytáskához hasonlóan az övén is hordhatja a termékeket.

A legnagyobb változatban akár egy 70-200 mm F2.8-as zoomobjektív is kényelmesen elfér; a közepesbe nagyobb fix gyújtótávolságú, vagy közepes zoomok (pl. 24-70 mm F2.8), míg a legkisebbe kisebb fixek helyezhetők. A Range Pouch felépítésének köszönhetően mindig „megfogja” az objektívet, az nem lötyög benne. Akár két objektív is elfér egy-egy táskában, ha a méretük azt engedi: az első behelyezése után hajtsuk le a fedélbe tűrt, tépőzárral rögzített nyelvet, majd tegyük be a második lencserendszert is a tokba:

A Range Pouch belsejében egy külön kis fach található, ahová az objektív kupakjait, vagy egy szűrőt helyezhetünk el biztonságosan. Itt egy remek kisfilm, ami részletesen bemutatja a tokok funkcióit:

A legjobb az egészben, hogy a Range Pouch nem is drága: a legkisebb bruttó 14 990 Ft, a közepes bruttó 16 990 Ft, míg a legnagyobb bruttó 18 990 Ft. Tőlem jár nekik a „Kedvenc” biléta!

Peak Design Range Pouch

A Peak Design Range Pouch tokok és a gyártó többi terméke megvásárolható a Tripont Foto Video Kft. webshopjában.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...