RAW Power az új nyersfájl szerkesztő alkalmazás iOS alá

Az iOS 11 már tucatnyi fényképezőgép RAW fájlját támogatja, így megnyílt a kapu a fejlesztők előtt, hogy olyan alkalmazásokat írjanak, melyekkel az operációs rendszer eme képességét ki is lehet használni. És itt jön képbe a RAW Power, amit az Apple korábbi szoftvermérnöke, Nik Bhatt kezdett el fejleszteni saját csapatával. Ezzel az appal az iPhone és az iPad tulajok gyakorlatilag az összes olyan fotómasina nyersfájljait szerkeszthetik, amit maga az operációs rendszer is kezel.

A RAW Power, ahogyan azt neve is sejteti, egy olyan szerkesztő alkalmazás, amivel a képek számos paraméterét igényeinknek megfelelően állíthatjuk be. Az előhívandó fájlnak így például a fehéregyensúlyát, az élességét, vagy a görbéit is saját szájunk ízének megfelelően alakíthatjuk – a RAW Powerben olyan funkciók érhetőek el, amiket más, az Apple saját alkalmazásaiban hiába is keresnénk. A RAW Power ráadásul interakcióba léphet az iClouddal, amin keresztül az egyéni beállításainkat szinkronizálhatjuk okoseszközeink között (csak legyen bekapcsolva az iCloud képköjnyvtára).

A RAW Power fejlesztői azt állítják, hogy appjuknak (no, nem a papinak) van egy „Depth Effect” nevű szolgáltatása is, amivel a kétkamerás iPhone telefonokkal felvett képek esetében kedvünk szerint játszhatunk a mélységélességgel. Természetesen a RAW Powernek van egy Mac-es kiegészítője is, így nem csak a mobileszközökön, hanem asztali gépünkön is folytathatjuk a szerkesztési munkálatokat. Az alkalmazást az Apple iTunes szolgáltatásán keresztül tölthetjük le ingyen, de a mélyebbre hatoló funkciókkal (pl. a fentebb említett Depth Effect) kibővített változatért tíz dollárt kérnek. Erre tessék.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...