A HEIF, a JPEG trónkövetelője immár Windows alatt is támogatva van

A Zoner Photo Studio X által immár Microsoft Windows alatt is élvezni lehet a HEIF formátum előnyeit. A High Efficiency Image File Formátumot az Apple mutatta be korábban az iPhone 8, 8 Plus és az X okostelefonokban. Lényegében véve a HEIF sokkal hatékonyabb az összes korábbi képformátumnál: ugyanakkor fájlméret mellett sokkal jobb képminőséget kapunk, míg ugyanolyan képminőséget feltételezve (JPEG-hez viszonyítva) feleakkorák lesznek a fájljaink. Ráadásul a HEIF támogatja a sorozatképeket is, így például a fókuszrétegezést, vagy az expozíció sort.

Idővel remélhetőleg majd a HEIF fogja váltani a manapság szinte egyeduralkodóként jelenlévő JPEG-et, ám addig még sok víz fog lefolyni a Dunán. A HEIF használatát eddig az is korlátozta, hogy azokat az állományokat csak az Apple legújabb operációs rendszerein lehetett megnyitni. Ám ez most változni fog, ugyanis ezentúl a Zoner Photo Studio X is képes megnyitni a HEIF fájlokat MS Windows alatt. A szoftver fejlesztői egyelőre még kísérletinek nevezik a formátum támogatottságát, és azt ajánlják, hogy más kiterjesztéssel is mentsük el fontos képanyagainkat.

Természetesen a Zoner Photo Studio X-et nem csak a HEIF támogatása miatt érdemes feltelepíteni és használni: a programcsomag egy jól felszerelt képszerkesztő is egyben. A Zoner weboldaláról ingyenesen lehet letölteni a 30 napos próbaváltozatot, ám a „teljes csomagért” sem kell odaadni egy vesét: 49 dollárért véglegesíthető a próbaverzió. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...