Belépő kategóriás rendszervakut villantott a Metz

A Metz mecablitz M400 kistestvére lett a mecablitz M360, ami így egy belépő kategóriás rendszervaku szerepkörét tölti be. Csupán 190 grammot nyom a vaku, aminek használata a rendkívül „letisztult” kezelőfelületnek (is) köszönhetően roppant egyszerű: csupán két nyomógomb található a vakutest hátoldalán. Míg az egyik gombbal a be- és a kikapcsolást hajthatjuk végre, addig a másik nyomógombbal az eszköz működési módjait pörgethetjük végig (működésre kész, készenlét stb.), illetve elvillanthatunk egy tesztvillanást. Az M360 ISO 100-as érzékenység mellett 36-os kulcsszámra képes, ami elegendő ahhoz, hogy derítsünk vele akár erős ellenfényben is.

A gyártó a kis törpét elsősorban a tükörnélküli rendszerkompaktokhoz ajánlja, hiszen kis méretei miatt tökéletes összhangot alkothat a szintén kisebb méretű fényképezőgépekkel. A zoomfejjel 24-105 mm közti tartományt lehet lefedni; a villanófejet nem csak dönteni (-7/+90°), hanem elforgatni is lehet (270°), tehát megoldható a plafon, vagy egy fal irányába való derítés is. Van beépített nagylátószögű diffúzor (14 mm), és kapunk egy fénylágyító kupakot is a termékhez. A Metz mecablitz M360 a fényképezőgép első, vagy második redőnyéhez is szinkronizálható. Az USB aljzaton keresztül pedig a vezérlőszoftvert frissíthetjük, ha szükséges.

A két AA méretű ceruzaelemmel működő, 64 x 100 x 80 mm-es terjedelmű Metz mecablitz M360 Canon, FujiFilm, Nikon, Olympus, Panasonic, Leica és Sony rendszerekhez lesz kapható novembertől 110 euróért.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...