Turbó firmware érkezik egy csokornyi Panasonic fényképezőgéphez

A Panasonic november 19-re ígér új vezérlőszoftvereket az S1, az S1R, a GH5, a GH5S és a G9 fotógépekhez. Bár mindegyik alapszoftver igen komoly fejlesztéseket tartogat, a DC-G9-é lesz a legkomolyabb frissítés, amit gép valaha kaphatott, ugyanis videós téren a G9 megkap minden jót a GH5-től. Az új firmware tehát hibajavításokat, kompatibilitási finomhangolásokat, és funkcióbővítést hoz. Többek között mind az öt masina használható lesz a Profoto vezeték nélküli rendszerével is.

Amint már fentebb említettem, egyértelműen a DC-G9 nyeri majd a legtöbbet ebből a frissítésből, hiszen elérhetővé válik a 10-bites 4:2:2 színtömörítésű videó 4K felbontásban (30p), de HDMI aljzaton keresztül a 10-bites 50 és 60 kép/mp is választható. Lesz változtatható képfrissítési frekvencia, sőt, a GH5-höz készült fizetős V-LogL profilt is fel lehet majd rá tenni. A GH5 és a G9 közösen megkapják a legújabb AF finomságokat.

Jó hír az S1 és S1R tulajoknak, hogy a frissítés után az XQD memóriakártyák helyett már CFexpress egységeket is használhatnak, de a Sigma gyártmányú L-bajonettes optikákkal is megnő a kompatibilitás. Tehát november 19-én ne menj sehova, várd a frissítést és telepítsd fel a fényképezőgépedre!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...