Olympus OM-D E-M1 Mark III: első benyomások és hivatalos sajtóközlemény

Sajtóközlemény II.

Live ND funkció lassú záridő effektekhez, ND szűrő használata nélkül

A Live ND funkció, mely igencsak népszerűvé vált az OM-D E-M1X-ben, a legújabb OM-D modellbe is bekerült. Az effekt hatásszintje ND2 (egy lépés) és ND32 (5 lépés) között választható, ráadásul a lassú záridő-hatás még a kép elkészítése előtt megtekinthető a keresőben. Ez a funkció szükségtelenné teszi az optikai ND szűrők használatát és cseréjét a különféle témák és objektívek esetében – és különösen nagy segítséget jelent olyan objektíveknél, melyekhez bonyolult lenne optikai szűrőket alkalmazni.

Időjárásállóságot biztosító tömítésrendszer és más, nagyra értékelt Olympus technológiák biztosítják az abszolút megbízhatóságot – zord környezetben is

Az OM-D E-M1 Mark III masszív, magnézium-ötvözetből készült váza az Olympus elismert és nagyra értékelt por-, csepp- és fagyálló jellemzőket biztosító tömítésrendszerével büszkélkedhet, melynek köszönhetően bárhol és bármilyen környezeti hatások mellett biztosított a gondtalan felvételkészítés.

Gyors USB töltés akár útközben – sőt, felvételkészítés közben is

A BLH-1 lítium-ion akkumulátor mindössze két órán belül teljesen feltölthető akár a fényképezőgépben, az USB porton keresztül az áramforráshoz csatlakoztatva . Az E-M1 Mark III az USB PD (USB Power Delivery) szabvánnyal kompatibilis, mely lehetővé teszi külső áramforrás, power bank használatát az üzemeltetéshez – így rendkívül hosszú ideig gondtalanul használhatjuk, ami különösen hasznos például asztrofotózás, vagy hideg környezetben történő alkalmazás esetén.

Kifinomult pormentesítő rendszer új bevonattal + különösen tartós zárszerkezet

Az Olympus kifinomult SSWF (Super Sonic Wave Filter) technológiájának (mely a képérzékelő szűrőjét másodpercenként harmincezerszer, több ezer G gyorsulással rázva szinte lerobbantja a porszemcséket), valamint egy új, az OM-D E-M1X modellben bemutatkozott szenzorbevonatnak köszönhetően a szennyeződések megtapadása az érzékelőn szinte kizárt – a képeken megjelenő foltok esélye a hagyományos modellekhez képest az egytizedére csökken.

Az E-M1 Mark III rendkívül tartósra tervezett zárszerkezete 400,000 expozíciós tartóssági tesztet is gond nélkül teljesít – így kiemelkedő megbízhatóságot kínál a profi fotósok számára is, akik folyamatosan használják fényképezőgépüket.

Nagysebességű, nagy pontosságú autofókusz funkciók, például az innovatív Starry Sky AF és az Advanced Face Priority / Eye Priority AF

Az OM-D E-M1 Mark III 121 kereszt típusú, szenzorba épített, fáziskülönbség érzékelős fókuszponttal segít a képterület különféle részeinek tökéletes fókuszálásához – 75% függőleges és 80% vízszintes képfedéssel nyújt sokoldalú kompozíciós lehetőségeket. A kifinomult AF algoritmussal büszkélkedő rendszer akár a gyorsan mozgó témák folyamatos élességállítását is biztosítani tudja – elképesztő pontossággal. A DSLR gépekkel ellentétben az AF precizitás nem romlik gyors objektívek használatakor. Az E-M1 Mark III által kínált nagypontosságú autofókusz rendszer hatékonyan aknázza ki a nagy átmérőjű, akár f1.2 legnagyobb rekeszértékű objektívek képességeit.

Az AF/AE Tracking akár a 18 fps sebességű sorozatfelvételek esetén is használható úgy, hogy közben a teljes, 20,4 megapixel felbontás is megmarad. A téma a keresőben ellenőrizhető a nagysebességű sorozatfelvétel-készítés közben is – a pontos követés érdekében.

Multi Selector az AF területek gyors váltásához a keresőben megkomponált képre való koncentrálás megzavarása nélkül

Az E-M1X modellben bemutatkozott Multi Selector az AF területek gyors váltásához tökéletes – akár egy ujjal, a keresőből való felpillantás nélkül. Mivel az AF terület a Multi Selector segítségével gyorsan váltható sorozatfelvételek készítése közben, pontos fókuszállítás érhető el váratlanul irányt változtató téma esetén is – ami például igen gyakori a vadvilág fotózásban. A különleges funkciók között találjuk az AF Target Loop beállítást is, mely – a használója igényei szerint – az AF követést megállítja a kép szélénél, vagy az ellenkező képszélre állítja.

Advanced Face Priority / Eye Priority AF funkció

A Face Priority / Eye Priority AF funkció – mely automatikusan felismeri az emberi arcot és szemeket, majd az élességet ennek megfelelően állítja be – még kifinomultabb verzióban került az OM-D E-M1 Mark III modellbe. Az új fejlesztésű TruePic IX képprocesszor kiemelkedő kapacitással és kifinomult AF algoritmussal kínál még pontosabb arc és szemérzékelést, valamint stabil élességállítást olyan téma és szituáció esetén is, ami korábban bonyolulttá tette az arcfelismerést (például az arc oldalról történő fotózásakor). Elérhetővé vált a gombokkal és a kijelző megérintésével történő arc kijelölés is fotók és videók készítésekor is – valamint a detektálás be és kikapcsolása mindössze egy gombnyomásra. A sokoldalú videofelvételi funkciók mellett ez az E-M1 Mark III modellt kiválóan használható eszközzé teheti a vloggerek számára.

Az új Starry Sky AF funkció szuperpontos autofókuszt kínál az asztrofotózáshoz

Az OM-D E-M1 Mark III fényképezőgépben bemutatkozó Starry Sky AF funkció egy olyan szolgáltatás, mely gyakorlatilag forradalmasítja az asztrofotózás világát. A múltban a fotósok hagyományosan csak a kézi élességállításra hagyatkozhattak. Az új algoritmus kifejlesztésével lehetővé vált a rendkívül pontos fókuszálás az éjszakai égbolton feltűnő legkisebb csillagra is. A Starry Sky AF két üzemmódjának egyike a Speed Priority mód (alapértelmezett beállítás), mely az élességállítás sebességét veszi prioritásnak és rövid idő alatt befejezi az AF műveletet. A nagyteljesítményű képstabilizátornak köszönhetően ez a funkció akár kézből kitartott asztrofotók készítésére is alkalmas, nagylátószögű objektív használata mellett. A másik üzemmód az Accuracy Priority, mely finomhangolt fókuszpásztázást kínál és ami különösen hatékony specifikus csillagok fotózásához teleobjektív segítségével.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...