Best of 2020 – az év legjobb fotós termékei

Fotós táskák

Az év közepes méretű moduláris fotós hátizsákja: Lowepro Protactic BP 350 AW II

Tökéletes méret, szuper minőség és modularitás! Nyilván kinek milyen felszerelése van, a méret szempontjából eltérnek a vélemények, számomra a Lowepro Protactic BP 350 AW II bizonyult ideálisnak. „A Lowepro Protactic BP 350 AW II egy újabb, igen tetszetős, és nem utolsósorban praktikus (moduláris) fotós hátizsák, ami kellő mennyiségű tárhellyel várja akár a kisebb tükörnélküli, vagy akár a nagyobb tükrös fotómasinákat és optikákat. Persze, ha nem fotós cuccal akarjuk megtölteni, hanem drónt vinnénk röptetni, annak sincs akadálya: a számtalan szeparátorral úgy alakítjuk a táska belterét, ahogyan azt az eszközünk formája megköveteli. Ha pedig kiürítjük a hátizsákot, „sima”, hétköznapi jószágok cipelésére is nagyszerűen megfelel. Az ActivZone kialakítású hátoldal nem csak jól szellőzik, de kellő támaszt is ad hátunknak, így még kényelmesebb lehet édes terhünk viselése. A Lowepro Protactic BP 350 AW II külső anyaga igen erős, azaz vélhetően jól tűri majd a megpróbáltatásokat. Nem lényegtelen részlet az sem, hogy a belsejéhez négy oldalról lehet hozzáférni!”

Az év közepes méretű fotós hátizsákja: Lowepro Pro Runner BP 350 AW II

Ha pedig valamivel nagyobb hátizsákot keresel, ne keress tovább! A Lowepro Pro Runner BP 350 AW II-be akár egy full frame szenzoros dSLR váz egy 70-200 mm F2.8 objektívvel, valamint számos kiegészítő és lencserendszer is kényelmesen elfér. A Lowepro Pro Runner BP 350 AW II egy kényelmes, kiváló minőségű fotós hátizsák, ami számtalan elválasztójának köszönhetően bármilyen fotós rendszerhez igazítható. Hevederrendszerét szinte az összes testalkathoz hozzá lehet igazítani; a hátunkhoz és vállunkhoz simuló részek jól szellőznek, s gazdagon párnázottak. Ötletes a háromlábat rögzítő rendszer, ami ráadásul olyan stabil és megbízható kapcsolódást biztosít táska és állvány között, amit nem sok fotós hátizsáknál láttam. A Pro Runner BP 350 AW II számos zsebet, fiókot kínál fel a legapróbb kütyüinknek, de ha több rekeszre lenne szükségünk, egyszerűen csak lakjuk be a mellékelt kézitáskát. A gyártó esőköpenyt is mellékel a táskához, ami huzamosabb esőben megfelelő védelmet biztosít.

Az év nagy méretű fotós hátizsákja: Lowepro Flipside 500 AW II

Ha igazán nagy, fényerős objektívekkel „vadászol” témákra, akkor a Lowepro Flipside 500 AW II lesz az optimális útitárs! Megfelelő belső kialakítással akár egy 400-500 mm-es objektívet is magaddal vihetsz a teljes méretű dSLR (vagy MILC) váz mellett. Ez a hátizsák hasznos és kényelmes igáslova lehet például a természetjáróknak, a madárfotósoknak, akik gyakran költöznek ki akár napokra a vadonba. Nem csak a hosszú teleobjektív szállítása válik egy csapásra megoldottá, hanem az akár több fényképezőgépből álló teljes szett hordozása is. Ráadásul a hátizsák kényelmes, könnyű, és bizton állíthatom, hogy tartós is lesz. A Flipside 500 AW II egy egyszerű, sallangmentes, „letisztult” formavilágú hátitáska, aminek még az ára is rendben van.

Az év kis méretű MILC fotós táskái: Vanguard VEO Range táskacsaládja

Nem minden a méret, fotós táskák esetében is bőven akadnak olyan felhasználók, akik a kifejezetten kisebb, de nagyon jó minőségű táskákat, hátizsákokat keresik. Ezen kritériumoknak remekül megfelel a Vanguard VEO Range táskacsaládja, de ott is elsősorban a 21M BG Small Shoulder Bag (kicsi válltáska) lehet a nyerő befutó. Ez a táska elsősorban a kisebb méretű MILC rendszerek kedvelőinek lehet tökéletes választás. Például a m4/3 fotómasinák, fix gyújtótávolságú objektívek számára ideális „otthont” alakíthatunk ki a tépőzáras térelválasztókkal. Egy városi fotózáshoz ettől a 21M BG Small Shoulder Bagtől nem nagyon van jobb választás!

Nos, idén ezek a termékek vittél el nálam a pálmát, a fenti listából bármelyik terméket bátran merem ajánlani, biztos nem fog senki csalódni bennük!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...