Retró hangulatot kelt a Godox új rendszervakuja

Amikor először megláttam a Godox Lux Senior névre keresztelt rendszervakuját, azt hittem, április elseje van. Azonban a hőség és a szememet majd’ kiverő UV sugárzás azonnal szertefoszlatta ezt a hitet – úgy tűnik, valódi termékkel állunk szemben! Ha megnézed a terméket bemutató videót (főleg a vége felé érdekes), akkor egyértelművé válhat, hogy miért hitetlenkedtem: a villanó olyan beépített vakuernyővel rendelkezik, amilyet még eddig máshol nem láttam.

Kép forrása: Godox

Az egy híján 120 dollárba kerülő Godox Lux Seniort feltehetjük FujiFilm, Nikon, Olympus, vagy Sony fényképezőgépekre. A „hétköznapi élet ódájaként” leírt Godox olyan, mintha valami muzeális relikvia, valamiféle gyűjtemény része lenne. A villanót nem csak a modern digitális, hanem a régebbi filmes vázakkal is használhatjuk. Az ernyőjét, azaz reflektorát összecsukhatjuk, így könnyen szállítható az eszköz. Csupán 227 grammot nyom a vakufej, amit elsősorban érdekes külseje fog eladni.

Kép forrása: Godox

Automatikus módja mellett teljesen manuálisan is használható; a Godox Lux Senior TTL kompatibilis. A rendszervaku beépített akkumulátorral rendelkezik; a gyári csomag része egy szinkronkábel, egy USB töltőkábel, illetve egy tok. A -10 és +50°C között működőképes vaku fénye kb. 6000 Kelvin fokos, fényerejét 1/64, 1/32, 1/8, 1/4, 1/2 és 1 egész fokozatokban lehet szabályozni. A termék szeptembertől lesz megvásárolható. Addig is érdemes ellátogatni a gyártó honlapjára bővebb infókért.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...