Panasonic pletykamix

A Panasonic idén bejelentette a G7, a GF7 és a GX8 m4/3-os fényképezőgépeket, de a kompaktok terén sem volt eseménytelen éve a japán gyártónak. De mi várható jövőre? Milyen vázak, objektívek kerülhetnek fel a terméklistára? A 43rumors.com szerzője csokorba szedte, mire lehet számítani pár hónapon belül, íme:

pana100-400

Nagy valószínűséggel 2016-ban végre megérkezik a 100-400 mm F4-6.3 szuper telefotó zoomobjektív (tavasszal esedékes), a GH5, és egy új GM szériás modell. A GH5-ről és az új GM-ről egyelőre semmiféle műszaki leírás nem érhető el, de még a körülbelüli bejelentés dátuma sem ismert.

A Panasonic persze továbbra is azon lesz, hogy megerősítse partnerségét a Leicával, így egyre több alkatrészt gyárthat majd a német márkának (pl. a Leica SL-hez), de a Fujit sem hanyagolják, ugyanis gőzerővel dolgoznak a mérnökök az organikus szenzoron. A forrás továbbá említést tesz arról, hogy a Panasonic egy új, igen fényerős m4/3-os, fix gyújtótávolságú optikán dolgozik, amiről viszont semmi egyéb információ nem szerepel a szövegben.

Milyen meglepetéssel állhat elő jövőre a Pana? Nagy ledöbbenést okozhatna egy organikus szenzorral szerelt fényképezőgép, egy (pár) újabb Noctilux F1.2 fényerejű fix objektív, vagy egy full frame lapkás fotómasina, ami a Leica közreműködésével már nem is tűnik olyan elképzelhetetlennek (T-bajonettes rendszer). Persze, ezek egyelőre csak pletykák, egyedül a 100-400 mm-es objektív érkezése vehető készpénznek, hiszen azt már hivatalosan meg- és bemutatta a Panasonic (legalábbis az objektív makettjét már láthattuk több helyen).

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...