Pillekönnyű válltáskák a Manfrottotól: íme, az Advanced Befree Messenger és a Pixi Messenger

Aki mindig is vágyott olyan fotós válltáskára, ami egyáltalán nem néz ki fotós batyunak, ami könnyű, de erős anyagból van, amit nem kell félteni szitáló esőben, ami praktikus belsővel és külsővel rendelkezik, s ami ráadásul még divatos is, annak most jó eséllyel teljesült a vágya! A Manfrotto Magyarországtól pont két olyan válltáska érkezett bemutatóra, melyekre tökéletesen illik a fenti leírás. Mindkét táska ugyanahhoz a családhoz tartozik, ám méretük eltérő: az Advanced Befree Messenger a nagyobbik kettejük közül, és egyben ő is az első, akivel kezdem a bemutatót, íme.

manfrotto_abm_8

Kép forrása: Manfrotto

Manfrotto Advanced Befree Messenger

Az Advanced Befree Messenger tökéletes megoldás azoknak a fotográfusoknak, akik maguknál akarják tartani fotós felszerelésüknek azt a részét, amire szükségük lehet – beleértve egy Befree utazó háromlábat, aminek külön zseb lett kialakítva a táska külső oldalán [lásd később]. A belső az igényeknek megfelelően alakítható, hiszen a szivacsos szeparátorokkal tetszőleges fotós felszereléshez igazítható a tér: egy kis MILC-től a profi fotós szettig bármi elfér benne. A fényképezőgéphez a táska teteje felől is könnyen, gyorsan hozzá lehet férni, így semmiről nem marad le a fotós. Belül, a fotós cuccok mellett elfér még egy legfeljebb 15”-os notebook, aminek elkülönített fiók áll rendelkezésére, de találunk még két, hálós oldalfalú, cipzárral zárható zsebet is, ahol okostelefon, memóriakártyák, külső merevlemez, GPS stb. is kényelmesen elfér. Ha épp nem fényképezni indulunk, kivehetjük a szeparátorokat, így egy hagyományos válltáskává alakítható az Advanced Befree Messenger. Állítható vállpántján egy csúszásgátlóval ellátott, szivacsos rész szolgálja a kényelmes viseletet. Ha épp nem vállra véve szeretnénk magunkkal vinni a batyut, úgy annak sincs akadálya: az erős fület megmarkolva akár kézitáskaként is szolgálhat az Advanced Befree Messenger.

manfrotto_abm_1

A fő fachon kívül, a táska külseje felé haladva, találunk még egy nagy, cipzárral zárható rekeszrészt, aminek belsejében középen egy nagyobb, míg két szélén egy-egy kisebb fiók lett elhelyezve (ezek külön nem zárhatóak). Ide akár táblagépet, térképet, esernyőt és hasonló méretű tárgyakat rejthetünk.

manfrotto_abm_2

A Manfrotto Advanced Befree Messenger két oldalán, kívül, egy-egy cipzáras kis zseb látható, amibe például egy csomag papírzsebkendőt, telefont, MP3-lejátszót és hasonlókat tehetünk.

manfrotto_abm_3

De a végére hagytam az Advanced Befree Messenger lényegét: legkívül, egy cipzárral zárt rekeszt találunk, amit a gyártó kifejezetten a Befree állványukhoz tervezett. Ide bármelyik oldalról becsúsztathatjuk a háromlábat, amit a befogadó zsák mindkét végén elhelyezett, elasztikus zsinórral rögzíthetünk. Szerintem ötletes, remek megoldás!

manfrotto_abm_4

Egyébként a Manfrotto Advanced Befree Messenger hátoldalán egy pánt lett elhelyezve, amivel csomagszállító, kerekes trolira fűzhetjük fel, így nem kell cipelni pályaudvarokon, hanem kényelmesen tologathatjuk magunk előtt a többi cumóval. Az Advanced Befree Messenger számomra tökéletes megoldás a gyártótól, egyedüli dolog, ami nem tetszett, hogy a vállpánt fixen be van varrva a táska oldalaiba, így az egyrészt nem cserélhető, másrészt mindig oda kell figyelni arra, hogyan vesszük fel, hogy ne legyen elforogva. És most jön a záró poén: az Advanced Befree Messenger többféle színben, bruttó 29 800 forintért szerezhető be! Jár neki az aranyérem.

manfrotto_abm_5

manfrotto_abm_6

manfrotto_abm_9

Kép forrása: Manfrotto

manfrotto_abm_7

Manfrotto Pixi Messenger

A kollekció másik, kisebbik tagja a Manfrotto Pixi Messenger, ami felépítését tekintve nagyon hasonlít az Advanced Befree Messengerre.

manfrotto_apm_1

A Pixi Messenger elsősorban azoknak való, akik kevesebb cuccal, kisebb fényképezőgéppel (elsősorban MILC-cel, vagy kisebb dSLR vázzal, legfeljebb egy-két objektívvel), táblagéppel, meg még pár apróbb kacattal kelnek útra. Az állványról ezúttal sem kell lemondani, viszont pár kategóriával kisebb fér csak el a Pixi Messengerben: amint neve is árulkodik, legfeljebb egy asztali háromlábat, a Manfrotto PIXI-t, vagy annak utódját, a PIXI EVO-t vihetjük magunkkal. Ezeknek a mini háromlábaknak a gyártó egy külön, párnázott fachot alakított ki a főszekcióban. Természetesen ennek a táskának a belseje is igény szerint alakítható a szeparátorok segítségével, így akár több kisebb váz, vagy egy váz, pár kisebb optika is gond nélkül elfér. Mint a nagyobbik testvérmodellnél, úgy itt is közvetlen hozzáférést kapunk a táska belsejéhez felülről. Nem kell kikapcsolni a fedő lebernyeget, egyszerűen csak húzzuk el a cipzárt, és máris kivehetjük a fotómasinát.

manfrotto_apm_2

A táblagépnek külön, jól párnázott fach áll rendelkezésére, ám ez nem zárható – sem tépőzárral, sem cipzárral nem látta el a gyártó. Még a főfiókban található egy további zsebrész, ami jól el van rejtve, és cipzárral zárható. Itt akár egy második táblagépet, vagy más, nagyobb felületű, lapos eszközt helyezhetünk el.

manfrotto_apm_3

Az elülső zsebbe tollat, telefont, jegyzetfüzetet és hasonló apróságokat vihetünk magunkkal. Természetesen a Pixi Messengernek is van külön esővédelme; állítható vállpántján csúszásmentesített, szivacsozott rész teszi kényelmessé akár az egésznapos viseletet. Az oldalsó, cipzárral zárható zsebeket ez a válltáska is megkapta.

manfrotto_apm_5

Kép forrása: Manfrotto

manfrotto_apm_4

A Manfrotto Pixi Messenger a hazai forgalmazóknál bruttó 21 300 forintért vásárolható meg. Mint a nagyobbik modell, ez is többféle színben kapható. Neki is jár az aranyérem, mindenkinek melegen ajánlom!

kedvenc

Manfrotto Pixi Messenger, Manfrotto Advanced Befree Messenger

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...